Winterse pret met kinderen in Zuid-Limburg

10 januari 2020
Drie tips voor winterse dagjes weg voor het hele gezin in Landgraaf en Geleen.

Jammer hé, zo’n zachte winter. Maar moet je je tijd dan maar binnen-hangend doorbrengen? Nee, natuurlijk niet. Sta op! Knal die TV uit en schuif de spelcomputer aan de kant. Het is niet voor niets winter, en in de winter kun je ALTIJD je hele stoere dingen doen.

SnowWorld

Knoop snel je sjaal om, trek je handschoenen aan en ga mee op een winters avontuur bij SnowWorld Landgraaf. Ja! Hier kun je op wintersport in eigen land... wat een miraculeus idee! Je kunt naar hartelust skiën of snowboarden op brede pistes en verse sneeuw. SnowWorld Landgraaf is namelijk het grootste overdekte wintersportdorp van Europa, met een piste van ruim 400 meter lang. Kortere pistes zijn ook aanwezig, en natuurlijk is er een oefenpiste voor de kinderen.
Alle skibenodigdheden zijn allemaal ter plekke te huren. Je kunt ook ski- of snowboardlessen boeken. Voor het vrij skiën of snowboarden hoef je van te voren niets te regelen.
Op woensdagen (12:00-17:00 uur) en zondagen (16:00-18:00 uur) mogen kleine én grote mensen 1 uur TUBEGLIDEN. Je betaalt €15,00 voor de toegang, de tube en de benodigde schoenen. Als dat geen feest is?
Sta je al heel bekwaam op je lat(ten)? Leef je dan uit in het Funpark, hetgeen meer uitdaging biedt en over verschillende objecten beschikt waar je coole truckjes / stunts op kunt oefenen.

Schaatsbaan Laco

Bij Laco in Geleen kun je het hele jaar door BUITEN schaatsen. Hier vind je een schaatsbaan van maar liefst 400 meter lang, waar je recreatief kunt schaatsen maar ook lessen kunt volgen.
https://www.kidsproof.nl/zuid-limburg/eropuit/laco/schaatsen-kids-schaatsbaan-geleen-zuid-limburg

Ben je écht geen fan van de kou en vind je het buiten nog niet warm genoeg? Snel je dan tóch snel naar Laco, want er is ook een subtropisch zwembad. Trek je zomerse badkleding aan, duik in het satijn-zachte water en verwarm je lijf én je hart. Het recreatiegebied heeft twee glijbanen en een duikplank. Aan de allerkleintjes is ook gedacht; er is een speciaal bad voor peuters. In het restaurant kun je rustig iets eten en drinken alvorens je weer verder peddelt. Een héérlijk zomers dagje zwemmen in de winter: mooi geregeld!

Minli Schaatsparadijs

Voel jij al sterke schaatsdrang opkomen bij het zien van het eerste laagje vorst? Huil je bijna omdat er deze winter nog geen dik pak ijs op de sloot ligt?
Troost je... bij Minli Schaatsparadijs in Landgraaf kun je dagelijks vanaf 11 uur ‘s ochtends het kunstijs op (750m2). Oefen hier met een gerust hart jouw schaatstechnieken (of schaats heel ‘old-school’ romantisch hand-in-hand).
Even opgelet allemaal, dan volgt hier de instructie voor de juiste schaatshouding:
- Neem een zittende houding aan (kom op, bovenbeenspieren!) en buig je knieën in een hoek van 90 - 110 graden. Duw hierbij je knieën naar voren en breng het zwaartepunt van je zitvlak achter de hielen.
- Kantel je bovenlichaam naar voren tot dit horizontaal is. De hoek tussen de bovenbenen en het onderlichaam moet 45 graden zijn.
Oefen de afzet, de bochten, het sprinten en, wel ja, achteruit schaatsen en pirouettes draaien. Appeltje eitje, toch?
Wat je ook doet, hoe je ook schaatst, het maakt niet uit. Zolang je maar geniet van deze prachtige, Hollandse wintersport.
Wat een mazzel dat er ook een gezellig, modern Sports Café is vol gezonde drankjes en energieke versnaperingen. Voor de ‘Après Skate’, zeg maar.


Wist je dat je thuis ook ‘sneeuw’ kunt eten? Ja! Pasta Sneeuw. De vegetarische variant is nét zo lekker (kies voor vegetarisch gehakt of snijd een groenteburger in kleine stukjes).