Stad in de steigersTerug naar het overzicht

In ‘Stad in de Steigers’ in Discovery Museum ontdekken kids hoe een stad wordt gebouwd.
Ooo, dus zó bouw je een stad!

Op zoek naar een actief én slim uitje met de kids? In ‘Stad in de Steigers’ in Discovery Museum ontdekken kinderen wat er komt kijken bij het bouwen van een stad. Als stagiair op de bouwplaats doen ze mee met allerlei beroepen: van planoloog tot bouwvakker. De expositie is een samenwerking met IBA Parkstad, dat met innovatieve projecten de regio een boost geeft.

Kindertentoonstelling over steden 
Steek je handen uit de mouwen in deze nieuwe, interactieve wisselexpositie van Discovery Museum. Kinderen leren spelenderwijs wat er komt kijken bij het bouwen van een stad. De stad staat nog in de steigers, dus er is werk aan de winkel! Er moeten plannen worden gemaakt, uitgetekend, onderzocht en uitgevoerd. In deze wisseltentoonstelling kruipen kinderen in de huid van de makers van de stad.

Zelf herken je de structuren van Parkstad en maak je kennis met de uitdagingen van gebiedsontwikkeling. Met het komen en gaan van de steenkolenmijnen is er nergens anders een gebied waar de afgelopen eeuw zoveel veranderde. Die verandering kwam de afgelopen jaren in een stroomversnelling door IBA Parkstad. 

Meer info over deze toffe expositie van Discovery Museum? Klik op de roze websitebutton!

TIP: Je verjaardagsfeestje vieren in het museum? Wij zetten zeven aanraders op een rijtje!

Discovery museum

Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Openingstijden Zie website voor actuele openingstijden Prijs Zie website voor actuele prijzen Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerst!

Kerst!

Wat is december toch een gezellige, maar oh zo drukke maand! Wij hebben onze blogspagina vol kerstinspiratie gezet. Lekker lezen met warme choco maar!

Kerstblogs!