FilmeducatieTerug naar het overzicht

Leer de taal van de film spreken!
Wat zie je nou echt als je naar instastories, videoclips, series en films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Waarom roert het je? Waarom snap je het zonder woorden? Om meer te zien in deze audiovisuele uitingen moet je de taal van film leren spreken.

"In deze periode kunnen jij en de kinderen misschien wel wat inspiratie en afleiding gebruiken. Daar hopen ze jou als Filmhub Zuid mee te kunnen helpen. Filmhub Zuid is het knooppunt voor filmeducatie in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. We willen dat iedereen de rijkdom en de magie van film kan ervaren. Van jong tot oud. Heb je hulp nodig met filmkeuzes of wil je een keer een workshop of activiteit boeken? Daarmee kunnen we je helpen. Je leest meer over wat ze doen en wie ze zijn door op de roze websitbutton te klikken.

Als eerste kennismaking willen ze laten zien hoe leuk film kan zijn, ook voor de allerkleinsten. Daarom hebben ze een aantal filmtips verzameld. Alle films zijn gratis online te bekijken (en wel zo handig, je hebt er geen inloggegevens voor nodig). 

Voor de allerkleinsten (2-3 jaar) is er ‘Peuterpret’, een document met leuke kijktips. Super leuk om ook te kijken juist nu we zoveel thuis zitten.

Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar kun je het document 'PO online aanbod' inzetten dat ze hebben samengesteld voor het primair onderwijs. Ook hierin staan online filmtips, kijkvragen en leuke doe-opdrachten.

We wensen jullie alvast veel kijkplezier en we horen graag of de filmpjes in de smaak vallen! Mochten we nog iets anders voor je kunnen betekenen of heb je andere vragen rondom filmeducatie, laat het vooral weten."

Klik snel op de roze websitebutton en ga op ontdekking in de filmwereld.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof blogspagina!
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstmarkten

Kerstmarkten

Wat is december toch een gezellige, maar oh zo drukke maand! Overal in Nederland verschijnen weer betoverende winterwonderlandjes, glanzende ijsbanen en knusse kerstmarkten. Wij hebben ze allemaal voor je verzameld in onze blog!

Wat is er allemaal te beleven deze kerst?