KinderKerststad ValkenburgTerug naar het overzicht

Kerststad Valkenburg


Valkenburg
Openingstijden zie website Prijs zie website
Het ideale uitje voor jou en je kids! KinderKerststad Valkenburg, elke woensdag zijn kinderen de baas.
Elke woensdagmiddag zijn er overal activiteiten speciaal voor de jongste bezoekers.

Een sprookjesachtige avond
In de avond begint de voorpret voor de Christmas Fairytales Parade. 

Welkom in de KinderKerstgrot!
De Gemeentegrot heeft elke woensdagmiddag tussen 13:30 en 17:00 uur speciaal voor de jongste kerstvierders een superleuk kinderprogramma: ontmoet de Kerstman, knutsel je eigen kerstbal, versier een van de vele kerstbomen in de grot of laat jezelf schminken. 

Hoog bezoek ondergronds
Op de woensdagmiddagen van KinderKerststad ontvangt de Fluweelengrot telkens heel bijzonder bezoek. Er is een ballonnentovenaar die de mooiste ballonnen maakt en kerstelfjes delen heerlijk snoepgoed uit. Alle kinderen krijgen een leuke verrassing. Op 18 december komt het allerhoogste bezoek… van de Kerstman!

Klein is hier dubbel fijn...
Samen met het hele gezin verwonder je je over de eindeloze details in de Kerstminiaturen bij MergelRijk. Op woensdagmiddag zijn je tickets ook geldig bij Dino Adventure. Hier mag je knutselen met mergel, zoek je fossielen en doe je met het gratis doeboekje een speurtocht langs de coolste dinosauriërs!

Hapjes speciaal voor de kids
Tijdens de Route d’Amuse happen en stappen de kids gewoon lekker mee! Onderweg genieten ze van echte kinderfavorieten zoals bitterballen, nuggets, gehaktballetjes, kipfingers met zoute chilisaus, knakworsten in een wrap, poffertjes, huisgemaakte brownies met ijs en chocolademousse met smarties.

Halve prijs, dubbel plezier
Lekker schaatsen! In Valkenburg kan het tijdens Kerststad bij Valkenburg on Ice en op woensdagmiddagen is er zelfs Kinderschaatsen. Dat betekent maar liefst 50% korting op de entree voor de schaatsbaan.

Betoverende kerstsfeer
In het Sprookjesbos is het elke dag KinderKerststad. De bekende sprookjes – Roodkapje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje – zijn in kerstsferen gehuld. Ga op avontuur in de Gevaarlijke Groeve en kom lekker spelen en schaatsen op het Winterplein. Ouders genieten van een glaasje glühwein en winterse lekkernijen.

Voor de eerste 100 bezoekers liggen er zelfs VIP-tickets klaar voor de Christmas Fairytales Parade.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof blogspagina!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs