LietebergTerug naar het overzicht

Bezoekerscentrum Lieteberg: trek je schoenen uit en word helemaal één met de natuur.

Nationaal Park Hoge Kempen

Ontdek een uniek stuk natuur op de kruising van drie regio’s. In Lieteberg zijn zowel de Kempen, het Maasland als Haspengouw nooit ver weg. Hier geniet je van rust en stilte, én kan je het onovertroffen gevoel van het blootsvoets wandelen ervaren.

Blotevoetenpad

Hang je schoenen aan de haak voor een wandeling door water en modder, klim en klauter over hellingen en heuvels. Leef en beleef met familie of vrienden. Voel met je zintuigen en je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras en
leem op en gecontroleerd parcours van ongeveer 3 kilometer. Klim en klauter over de talrijke heuvels en hellingen, wandel over de hangbrug en vind de weg terug door het labyrint!

Entomopolis & Vlinderkoepel

Dit is nog niet alles, want bij Lieteberg kun je ook een kijkje nemen in Entomopoli. Je duikt hier onder in de wereld waar kriebelbeestjes heer en meester zijn. In het insectenmuseum leer je welke superkrachten insecten écht bezitten.

Fietsverhuur

Wil je graag “het groenste snoepje van Vlaanderen” ontdekken met de fiets? Lieteberg is de perfecte uitvalsbasis om het Nationaal Park Hoge Kempen te ontdekken. Je kunt je fiets ook reserveren via www.fietsparadijslimburg.be en ophalen bij het bezoekerscentrum.

Voor meer informatie, of om alvast te reserveren, ga je naar de website via de roze websitebutton!

TIP: Neem ook eens een kijkje op onze kidsproof clubjespagina!

Lieteberg

Stalkerweg z/n
3690
Openingstijden zie website via de roze websitebutton Prijs zie website via de roze websitebutton Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toffe kinderfeestjes in Zuid-Limburg!

Toffe kinderfeestjes in Zuid-Limburg!

Binnenkort een verjaardag op de planning?

Wij hebben de leukste kinderfeestjes voor je op een rijtje gezet. Stoere-, meiden-, sportieve-, creatieve-, actieve- en nog veel meer partijtjes!

Check hier alle kinderfeestjes