icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43

Zwijnenstal 8+Terug naar het overzicht

Parkstad Limburg Theaters

Burgemeester van Grunsvenplein 145
6411 AS Heerlen
Openingstijden Zaterdag 19 oktober om 19.30 uur Prijs €17,50
Een muzikale komedie over de allerbeste boerderij, met de aller-gelukkigste dieren ter wereld.
Zwijnenstal is een muzikale, humoristische vertelling over recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt. Dit stuk begint met het wonderbaarlijke verhaal over de vrolijke, glanzende en altijd lachende dieren van de Beestenhoeve, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen...

Zingend werken de dieren op het land. Wat hebben ze toch geboft met De Admiraal, het enorme varken dat alle mensen te slim af is met zijn briljante ideeën. Dan klopt op een dag een big aan de poort, Hagel heet hij. Hij komt een televisieprogramma maken over de Beestenhoeve.

Nadat hij zeventien keer heeft gehoord hoe De Admiraal in de camera zingt over zijn succes, komt Hagel op een avond achter de stallen terecht. Daar fluistert een kip dat De Admiraal haar eieren heeft verkocht en zingt een paard een hartverscheurende aria over haar verdwenen geliefde.

Waarom klinken de liederen zo droevig
Als De Admiraal op een dag in het Mensenhuis gaat slapen en steeds meer gaat lijken op de boer die ze hebben verjaagd, stelt Hagel de dieren een moeilijke vraag: Zijn ze nog altijd even gelukkig als in het begin? ‘Ja’, antwoorden ze. Maar waarom klinken hun liederen dan steeds droeviger? En hoe kan het dat hun boerderij weer is gaan lijken op de boerderij waartegen ze zich zo hadden verzet? Ze waren er toch zelf bij…?

Meer weten of alvast tickets bestellen? Klik op de roze websitebutton.

Tip: wist je dat Kidsproof Zuid-Limburg ook de lekkerste, kindvriendelijke restaurants op een rijtje heeft gezet?

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs