Mamablog! 5 favoriete kidsproof adressen van de binnenstad in Zwolle!

28 oktober 2019
Zwolle, de Hanzestad van de mooie grachten, prachtige panden, gezellige pleintjes en nog veel meer. De stad waar ik bijna 10 jaar geleden ben komen wonen en mij vanaf het begin thuis heb gevoeld. Een gemoedelijke stad waar je kunt genieten van heerlijk eten, naar hartelust kunt winkelen en genieten van kunst en cultuur. Maar ook een hele fijne binnenstad waar wij regelmatig te vinden zijn met onze kinderen Fleur van 6 jaar en Lotte van 3 jaar.
Salute ijsje aan de Thorbecke gracht!
Voor Kidsproof Zwolle en VisitZwolle ben ik op de fiets gestapt en samen met mijn jongste dochter van 3 jaar onze favoriete plekjes in de binnenstad langsgegaan. Wat blijft het toch leuk om soort van toerist te zijn in je eigen stad. Nu het voorjaar is, is het helemaal genieten van de gezelligheid van de binnenstad. De gevulde terrassen, de prachtige bomen die in bloei staan, de bootjes die in de grachten varen. We genieten volop, wanneer we er langs fietsen.

Vandaag deel ik dan ook graag mijn 5 favoriete kidsproof adressen van de binnenstad van Zwolle.

1. De Peperbus
Zodra we op de fiets dichterbij de stad komen zien we de prachtige Peperbus al staan. Eenmaal bij de toren horen we het carillon spelen. Iedere keer wanneer ik er ben, blijf ik het een imposante toren vinden. Het leuke is dat je hem ook nog eens kunt beklimmen. Durf jij het aan om de 236 traptreden te betreden zodat je daarna van een adembenemend uitzicht over de stad kunt genieten?

Zwols Balletjeshuis
2. Het Zwolse Balletjeshuis
Als we verder fietsen komen we langs het Zwolse Balletjeshuis. De plek in Zwolle als je net als ons van ouderwets snoepgoed houdt. Denk aan zuurstokken, roomboter babbelaars of wat dacht je van zoethout of schoolkrijtjes. Het water loopt ons al in de mond en het is dan ook letterlijk een snoepwinkeltje om van te smullen. Extra leuk is dat je ook nog een stadswandeling kunt reserveren waarbij je op pad gaat met de poortwachter van de Sassenpoort die je meeneemt in de geschiedenis van de binnenstad. Hoe tof!

3. Salute
Het zonnetje schijnt vandaag heerlijk en inmiddels beginnen we wel wat trek te krijgen. Salute is voor ons al jaren de ijssalon met het lekkerste schepijs dus we besluiten om er een ijsje te halen. Ze hebben een fijn terras waar je kunt genieten van jouw ijsje, maar wij besluiten om bij de Thorberckegracht te gaan zitten. Net voorbij de ijssalon kun je daar heerlijk aan het water vertoeven. Kortom het ultieme lentegevoel!

Het Pannenkoekenschap
4. Het Pannenkoekenschip
Heb je na een dagje binnenstad trek gekregen in wat zoetigs of hartigs, kom dan aan boord van het pannenkoekenschip voor de lekkerste pannenkoeken. Er is keuze uit heel veel pannenkoeken, denk aan de Peperbus pannenkoek welke bestaat uit chili con carne met tortillachips, tomatensalsa en gesmolten kaas. Of wat dacht je van de Sassenpoort pannenkoek met o.a. stukjes Oreo koekjes. Dat wordt smullen met uitzicht op het water! Ben je nog op zoek naar een leuke locatie voor een kinderfeestje, dan kun je prima hier terecht. Tijdens het feestje word je omgetoverd tot een echte piraat!

5. Zwolse theaters
Onze kinderen zijn gek op het theater. De magie van het toneel doet iets met ze. Ze zitten altijd ademloos te luisteren en te genieten. In Zwolle hebben we meerdere theaterlocaties. Onze favoriet is de Spiegel. Een prachtig gebouw op een mooie locatie. Voor kinderen zijn er regelmatig voorstellingen, denk aan Het Zandkasteel voor de allerkleinsten, maar ook Freek Vonk op Wereldreis voor de wat oudere kinderen.

Dit zijn mijn 5 favorieten. Er zijn nog zoveel meer leuke activiteiten te doen met de kinderen in de binnenstad. Wil jij je laten inspireren, naast Kidsproof heeft "Zwolle Dynamische Hanzestad"  een toffe flyer met kinderactiviteiten in de binnenstad van Zwolle gemaakt! Veel plezier!

Maaike is een van onze vaste mama bloggers. Naast bloggen, heeft ze haar eigen instagram account met Gelukwijs. Hier deelt ze mooie inspirerende gebeurtenissen uit het dagelijks leven, die haar leven verrijken met geluk. Volg haar hier!