Gevulde eieren; mmmmh!Terug naar het overzicht

Met dit recept maak je met je kinderen heel makkelijk heerlijke gevulde eitjes.
Wat heb je nodig voor 16 gevulde eieren?
8 eieren, mayonaise, mosterd, zout, peper en paprikapoeder.

Hoe maak je de gevulde eieren?
Leg de eieren in een pan water (zorg dat ze net onder water staan) en breng het water aan de kook. Laat de eieren 10 minuten koken, dan zijn ze hardgekookt. Haal de eieren uit het water en laat ze even afkoelen onder de koude kraan. Door ze op deze manier te laten 'schrikken', kun je zo meteen makkelijk de schaal los krijgen. Laat de eieren verder afkoelen tot ze helemaal koud zijn.

Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Haal met een lepel voorzichtig het eigeel eruit.

Meng het eigeel met mayonaise tot een stevig mengsel. Voeg mosterd en peper en zout toe voor de smaak. Doe dit mengsel in een slagroomspuit.

Leg de eierhelften op een schaal en vul ze met het eigeelmengsel. 

Vervolgens kun je de eieren naar hartelust garneren. Dat kan met een beetje paprikapoeder, maar garneren met bijvoorbeeld een olijf of garnaal is ook erg lekker.

Je kunt overigens ook naar hartelust met het eigeelmengsel variëren. Meng er bijvoorbeeld stukjes ham, spek of vis doorheen.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Oktober, bijna Halloween

Oktober, bijna Halloween

De maand Oktober is van start! Met een halloween aan het einde van de maand hebben wij natuurlijk weer de leukste knutsels tips voor je!

Halloween DIY