Uitjes aan en op het water in de regio Rotterdam

14 juli 2016
Denk je aan Rotterdam, dan denk je naast de skyline ook aan water. Daarom hieronder de leukste waterattracties in en om Rotterdam voor je op een rijtje. Veel spetterpret!
Actief op het water

Board Academy
Bij deze watersportschool kun je niet alleen wakeboarden, funtuben, wakeskaten en waterskiën, maar ook SUPPEN, oftewel Stand Up Paddling. Superleuk! Staand op een supboard peddel en ontdek je op een relaxte manier de wereld vanaf het water.

Project 7 Cablepark
In de Zevenhuizerplas bij Nesselande ligt een toffe waterskibaan! Meerdere waterskiërs kunnen hier tegelijk over het water getrokken worden. Val je, dan zwem je terug en probeer je het gewoon opnieuw. Voor de gevorderde wakeboarder liggen er uitdagende obstakels in het water.



Speeltuinen met water

Binnenmaas
Klimmen, klauteren, schommelen, zwemmen, spetteren, spelen en dieren aaien. Bij speeltuin, zwembad én kinderboerderij Binnenmaas kan het allemaal! Hier is voor iedereen wat te beleven!

Plaswijckpark
Naast een grote speel- en dierentuin heeft Plaswijckpark ook een waterspeeltuin waar de kids heerlijk kunnen plonsen, spetteren en spelen. De grote waterton die om de zoveel tijd wordt leeggekiept maakt de waterspeelpret compleet! Ook kun je in het park waterfietsen en aan boord van een rondvaartboot stappen.

De Kievit
De speelweide van speeltuin De Kievit in Berkel en Rodenrijs staat vol uitdagende speeltoestellen. Ben je uitgespeeld dan spring je in een van de zwembaden! Voor de kleintjes is er ook een leuke waterspeelplaats!



Natuurspeeltuinen

Speelnatuur Tiengemeten
Met maar liefst 9 voetbalvelden vol blubber, bomen, beekjes en beesten is dit echt een coole speelplek. Hutten en vlotten bouwen, dammen leggen en dwalen in het natuurdoolhof, het kan hier allemaal op verschillende speeleilanden en in Waterrijk.

Tuin van Floddertje
Dit natuurspeeleiland in het Annie M.G. Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs bestaat uit 3 delen, met elkaar verbonden door een wandelpad. Het eerste deel is voor de kleintjes, daarna wordt het eiland steeds uitdagender, o.a. met stapstenen en een avontuurlijk speelbos!

Speelpolder Bergse Vallei
Klimmen, spelen en ontdekken kunnen de kids in de gloednieuwe Speelpolder Bergse Valei in het Lage Bergse Bos. Doe de kruip-door-sluip-door-route langs en door het water, test je evenwicht in het evenwichtsparcours en speel met water en modder in de speelwaterbaai. Ook kun je varen met een fluisterbootje bij het naastgelegen familierestaurant Bergsche Plas.



Bootje kijken én varen

Wereldhavendagen
Begin september worden bij de Erasmusbrug de Wereldhavendagen gehouden. Hier gebeurt van alles op, in en boven het water van de Maas. Kom de prachtigste schepen spotten en geniet van de spectaculaire shows en demonstraties!

Kidsmarina
De kids kunnen bij het Maritiem deze zomer ook zélf een bootje besturen! De bootjes van Kids Marina liggen in de museumhaven van het Maritiem. Van stoere politieboot tot hightech containerschip, waar wil jij de kapitein van zijn?

Rondvaarten in de Biesbosch
Ervaar devHollandse Biesbosch van heel dichtbij in een rondvaartboot op zonne-energie. De boot maakt nauwelijks geluid, dus je hoort het riet ruisen en het water kabbelen. Of trek er zelf op uit in een gehuurde kano, roei- of fluitserbootje. Misschien spot je wel een bever!



Iets verder weg...

Deltapark Neeltje Jans
Zeker de moeite waard is dit superleuke park in Vrouwenpolder, Zeeland. En niet alleen vanwege de indrukwekkende Deltawerken, er is namelijk ook een groot zeeaquarium en een grote waterspeeltuin waar de kids naar hartenlust kunnen spelen! Én je kunt er ook zwemmen tussen de haaien…. Hoe cool is dat?



Veel waterpret deze zomer!