Theater in Bieb Neude

7 december 2023

Wist je dat … heel veel mooie theatervoorstellingen gebaseerd zijn op een boek? En dat Bibliotheek Neude een prachtig theater heeft! Hier spelen dit najaar weer volop voorstellingen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Bibliotheek Neude is een perfecte plek in Utrecht om een voorstelling te bezoeken, en nog voor een vriendelijke prijs ook. Als bieb-lid krijg je namelijk 50% korting, en betaal je € 6 voor een kaartje (i.p.v. € 12). En lid worden is voor kinderen t/m 17 jaar helemaal gratis!

Boek dus snel een tickets voor een van de volgende voorstellingen:

Mee met de dierenambulance (6+)
Een zwaan die op de snelweg landt. Een kat hoog in een boom. Een schildpad die met gevaar voor eigen leven over de trambaan zwerft. Laten we die dieren aan hun lot over? Natuurlijk niet. Zelfs als er op een dag een stel hamsters ontsnapt gaan Inaya en Wesley van de dierenambulance er achteraan om ze te redden. 

Een voorstelling naar het gelijknamige boek van Bibi Dumon Tak. Al deze dierenverhalen – spannend, ontroerend en soms pijnlijk grappig – zijn niet verzonnen, maar stuk voor stuk echt gebeurd! 

zondag 12 november, 14.00 uur



Zachtjes gaan de paardenvoetjes (2+)
Een zachte muziektheatervoorstelling waarbij iedereen mee mag zingen! Over het verhaal van Pietje Moe die voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt. Omlijst met de allerleukste sinterklaasliedjes! Deze voorstelling brengt bij iedereen weer even het ouderwetse Sinterklaasgevoel terug. Uit volle borst meezingen mag! 

Zachtjes gaan de paardenvoetjes is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek gemaakt door Ageeth de Haan en illustrator Noëlle Smit.

zondag 26 november, 14.00 uur



De Kleine Prins (6+)
Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins, die hem vraagt: ‘Toe, teken een schaap voor me?’ 

Zo start een reis met de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een Slang en een Vos en natuurlijk: Zijn geliefde Roos, die hij achterliet, maar die hij nu terug moet vinden. We leren over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart. 

Op hun eigenzinnige wijze hebben de mannen van Houtjetouwtje een heerlijke, uitvergrote kijkdoos gecreëerd waarin een wereld in- en uitschuift die letterlijk van bordkarton is gemaakt. Met live muziek. 

Een eigentijdse bewerking van het bekende boek van Antoine de Saint-Exupéry. Bekijk hier de trailer van de voorstelling.

zondag 10 december, 14.00 uur



Silent Disco Theater! (6-12 jaar)
Meesterverteller Arie Vontura neemt je mee in bekende en minder bekende winterverhalen van vroeger en nu! Met koptelefoons op duik je in een avontuur vol sprankelende muziek, hartverwarmende cadeautjes en gegarandeerd een knallend uiteinde.

Tijdens de kerstvakantie in 6 bibliotheken van Utrecht. Check alle data en locaties online en reserveer je gratis ticket!



Klik via de roze button door naar de site voor een overzicht van alle theatervoorstellingen in Blibliotheek Utrecht.

Naar de website