12 makkelijke én mooie hapjes voor het kerstdiner op school

10 december 2023
12 keer makkelijk hapjes voor het kerstdiner op school. Uitgezocht en persoonlijke getest door collega Annemarie. Conclusie: makkelijk, snel, mooi én lekker om te maken!
12x makkelijke én heerlijke hapjes voor het kerstdiner
Het kerstdiner op school is één van onze favoriete momenten in het jaar. Alle kinderen prachtig aangekleed, de school verlicht met honderden lampjes en vuurkorven op het schoolplein.

In mijn dromen maak ik in de laatste uren, sámen met de kinderen, in onze mooiste kleren, hapjes die zó op Pinterest zouden kunnen. In de praktijk gaat het er tot nu toe heel anders aan toe…

Maar dit jaar ga ik daar verandering in aanbrengen! Daarom heb ik twaalf hapjes uitgezocht die je van te voren kunt maken. Ze zijn lekker makkelijk en snel klaar en die niet kunnen mislukken (geloof me, ik ben géén keukenprinses en dit zijn mijn voorbeelden). 

Gezonde of zoete hapjes, kies maar wat jij wilt!Zoete boompjes
Deze boompjes maak je van (zelfgebakken of zelfgekochte) brownies of chocoladecake. Driehoekjes snijden, zuurstokje erin prikken, en dan met eetbare schrijfgel een slinger tekenen. En als finishing touch: M&M’s als kerstballen. 

Brownie-rendieren
Zo simpel en zo grappig: vierkante stukjes brownie zijn je basis, een rode M&M erop als neusje, kant-en-klaar gekochte snoepoogjes erop én twee pretzels als oren. Eigenlijk te lief om op te eten….

 
Pita-kerstboompjes
Nomnomnom! Snij een pitabroodje in pizzastukjes, besmeer ze met (zelfgemaakte of zelfgekochte) guacamole, blokjes paprika als slinger en een pretzelstokje als boomstam. Zalig!

Rendier-kaasjes
Deze nieuwsgierige rendieren heb je in een handomdraai gemaakt: stukje Vache-qui-rit-smeerkaas, twee pretzels als geweien én voor het gezichtje kun je kiezen tussen hagelslagjes als ogen en een M&M als neus óf stukjes zwarte olijf als oogjes en een rondje rode paprika als neus. Mmm…


Marshmellow pops
Op een stokje dus, want dat is helemaal hip. Ik heb me ooit gewaagd aan cake pops, maar dat was me echt te ingewikkeld. Deze marshmellow-variant is stukken makkelijker: stokje erin, gesmolten chocolade erop smeren en sprinkles erover strooien. En kinderen vinden ze ook nog eens héél lekker!

Kerstboompjes op een stokje
Kan niet misgaan. Bakprinsessen bakken verse brownies, ik weet uit ervaring dat chocoladecake uit de supermarkt ook prima werkt. Driehoekje uitsteken, groen en rood gekleurde m&m’s er opplakken (met een beetje poedersuiker en water of gesmolten chocola) en hopsa, een zuurstokje van onderen erin prikken.


Warme pizza-sokjes
Deze schattige kerstsokjes maak je van croissant- of pizzadeeg, een lepeltje pizzasaus, beetje geraspte kaas en vers gesneden baslicum. Eventjes in de oven en snél naar school! (Wel even van te voren zo’n leuk sok-vormpje kopen)

Chocolade-mint pretzels
Hier kun je eindeloos veel varianten op bedenken. Wij hebben onze grote pretzel-sticks gedoopt in gesmolten witte chocolade en toen door een bakje gerold waarin we stukgeslagen zuurstokjes én rode en groene hageltjes hadden gemengd. Beetje bijstrooien met je vingers en wat ziet dat er feestelijk uit!


Broccoli-boom
De állermakkelijkste: deze broccoli-boom maak je van gele paprika, kerstomaatjes, broccoliroosjes, bloemkoolroosjes én zoete stengeltjes. Eén belangrijke tip: maak de roosjes niet te klein én snij de steel goed plat af, zodat ze mooi blijven liggen.

Kiwi-pret
Deze kiwi-kerstboom maak je het makkelijkst met golden kiwi’s. De stam is een schilletje, de ster is uit een gele paprika gesneden, frambozen en blauwe bessen zijn de ballen. Zó klaar en zó lekker!


Sterren toverstafjes
Snel klaar en een feestelijke traktatie voor het kerstdiner zijn deze sterren van bladerdeeg gevuld met kruidenkaas. Na 20 minuten heb je heerlijke hapjes als resultaat. Zet ze op een satéprikker en prik ze in een stuk aardappel. Bij de kids vast ook favoriet!

 Fruit kerstmannetjes
Supersimpel om te maken, maar zó in de kerstsfeer! Je hebt alleen groene druiven, aardbeien, banaan en cocktailprikkers nodig! Vorig jaar was dit een échte hit op het kerstdiner op school!

Tip: Check onze Uitagenda voor de tofste uitjes voor de kerstvakantie!