14x leuke zomeruitjes op de Veluwe

21 mei 2023
De Veluwe heeft zoveel toffe uitjes voor gezinnen deze zomer. Wij zijn dol op deze mooie regio! Zowel in de verschillende steden als in de prachtige natuur is er zoveel te beleven. Al nieuwsgierig geworden? Wij delen hier 14 superleuke tips.
14x leuke zomeruitjes op de Veluwe

Een kijkje bij de Oranjes

Paleis Het Loo is totaal vernieuwd! Het museum in Apeldoorn vertelt alles over de geschiedenis van de Oranjes, het paleis en zijn bewoners. De audiotour 'Thuis bij de Oranjes' is echt één van de leukste die wij ooit zijn tegengekomen!  Koninklijk uitjeSpetterend familie-uitje

Roetsjen van de interactieve glijbaan, snorkelen, bommetjes maken in het wedstrijdbad en bubbelen bij de bubbelstrook. Of neem met mooi weer een verfrissende duik in het natuur gezuiverd bad bij Zwembad de Peppel.
Lekker plonzenBezoek het Kindererf

In het Nederlands Openluchtmuseum is het Kindererf dé plek voor kinderen. Zo kunnen ze karweitjes van vroeger doen zoals wassen in de tobbe en een (nep)koe melken én een mooie kaart voor een dierbare maken. Hoe lief!
Bekijk alle activiteitenSpelen op de boerderij

Springen op het springkussen, skelteren, glijden, klimmen, bouwen en nog veel meer. Bij speelboerderij De Happyfarm in Terschuur kunnen kinderen zich zowel binnen als buiten heerlijk uitleven. Ook leuk voor een kinderfeestje! Oneindig veel speelplezier
Oneindig veel speelplezierSpeelstrand Veluwe aan Zee

Vlakbij Nijkerk, Putten en Ermelo ligt recreatiegebied Veluwe aan Zee met een onlangs geopend speelstrand voor kinderen. Een gezellig familiestrand aan het water waar je kan zwemmen, spelen en suppen. Superhandig: Er staat een (gratis) smeerpaal met zonnebrandcrème.
Zwemmen en spelenAapjes kijken

In Apenheul komen apen wel heel dichtbij. Ze lopen hier namelijk gewoon los. Kids speuren naar apen, doen mee met na-aapopdrachten en hangen de aap uit in de speeltuinen. Net open: gebied met avonturenpad en nieuwe aapsoorten.
Oog in oog met de apenOnlangs geopend in Ede

Stap met je familie in de wereld van The VR Room Ede. Ga op ontdekkingstocht in het verhaal van Alice in Wonderland, Jungle Quest of kies uit nog veel meer VR escape games. Geniet daarna bij de Proefzaak van een hapje en een drankje. Ontdekken en ontsnappenOveral speelgoed

Bekijk de grootste speelgoedcollectie van Nederland in het Speelgoedmuseum in Deventer! Bijzondere poppenhuizen, treinen, mechanisch speelgoed, bordspellen en nog veel meer. Nu met een expositie over jaren '80 speelgoed. 
Zoveel te zien en doenOntdek de Hocus Focus tas

Struin met de Hocus Focus tas door het prachtige Museum Arnhem en doe allerlei toffe kunstspelletjes met een knipoog naar goochelarij en magie. Kies zelf de route, het tempo en de kunstwerken om het spel bij te spelen.
Allerlei kunstspelletjesKijken, LEGO & Luisteren

Draaiorgels, speeldozen en muziekautomaten. Kijk je ogen uit bij het Kijk & Luistermuseum! Doe de speurtocht, ontdek hoe ze vroeger van muziek genoten of bewonder de toffe tentoonstelling met LEGO bouwwerken.
Muzikaal uitjeDe natuur in!

Wild spotten

Trek je wandelschoenen aan en loop langs heide, stuifzand en door prachtige bossen tijdens de 2 wandelroutes bij Planken Wambuis. Als je geluk hebt, zie je onderweg Spaanse runderen, wilde pony's, reeëen en zwijnen.
Even doorstappenGrote zandbak

Een heel bijzonder plekje op de Veluwe: het Kootwijkerzand! Eigenlijk is het een mega-zandbak, dus neem emmertjes en schepjes mee. De 12 meter hoge uitkijktoren mag je hier ook niet missen voor een uitzicht over de zandverstuiving! Spelen in de natuurWandelen en spelen

Nationaal Park Veluwezoom ontdek je met leuke wandelroutes (o.a. een buggyroute) en supertoffe speurtochten. Kinderen kunnen zich uitleven op het klim- en klauterpad en in de buitenspeeltuin. Zoveel te zien en doen!
Op ontdekkingstochtKletsen over de natuur

Wat is de Nederlandse natuur toch mooi. En wat valt er veel over te kletsen. Met de Kidsproof Kletspraat Natuur & dieren klets je uren vol met je kids. Met leuke vragen over de natuur, de seizoenen, de dieren om ons heen én meer.
Print 'm uit en vragen maar!
Veel plezier op de Veluwe!

Liefs, Patricia, Sherida en Esther Naar de website