• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

23x leuke uit-en thuis tips voor Pinksteren met kids

16 mei 2024
Met een lekker lang en zonnig Pinksterweekend voor de deur hebben we weer 23 leuke tips voor uit & thuis verzameld. Van fietstochtjes tot cocktails en van fotoshoots tot uit eten. Fijne Pinksteren!
23 leuke uitjes voor Pinksteren met kinderen

Leuke uitjes voor Pinksteren 2023 met kinderen


Ontdek de speelnatuur in de regio. Van spelen in modderpoelen tot pootje baden en van boomstambalanceren tot beestjes zoeken. Oude kleren aan dus!

Zijn de natuurspeelplekken bij jou in de buurt vaak druk in het weekend? Aan het eind van de dag is vaak wat rustiger en kunnen de kinderen alsnog heerlijk spelen in de zon. Tijd voor een avondpicknick dus.

Stippel een fietsroute uit langs leuke ijssallons. Dat fietstochtje wordt opeens nog véél leuker als je de kinderen onderweg een lekker ijsje belooft. Jaa, je mag weer op het terras zitten. Snel een plekje reserveren bij jullie favoriete eettentje dus!

Ook veel kindermusea zijn open met Pinksteren. Welke hadden jullie nog op je bucketlist staan?

Gaan jullie een dagje of weekend weg met Pinksteren? Kijk dan hier op één van de andere Kidsproof-regio’s voor tips daar in de buurt.Ga een dagje naar de dieren. Veel dierentuinen en kinderboerderijen zijn open tijdens het Pinksterweekend. Welke staat op jullie lijstje?

Bestel een lekkere lunchbox bij een lokaal restaurant of café en eet deze samen op tijdens een picknick in de tuin of onderweg.

Wat worden ze snel groot! Tijd voor een fotoshoot dus met het mooie weer. Kies een favoriet plekje natuur, trek de kids matchende outfits aan (bijv. allemaal jeans & wit of blauwe tinten) en zet het gezin op de foto. Tip: Er zijn ook veel fotografen die fotoshoots op veilige afstand aanbieden.

Pak met het mooie weer een tas in met handdoeken en bezoek eens een waterspeelplaats . Lekker voor de kinderen om af te koelen, te spetteren en eens goed vies te worden ;)


Leuke tips en kinderactiviteiten voor thuis met Pinksteren 2023


Bedenk een grappige Kahoot quiz en speel deze online met familie of vrienden.

Vier een thuis- of tuinfeestje! Natuurlijk moet iedereen er voor de gelegenheid piekfijn uitzien. Haal dus je feestelijke kleding uit de kast!

Hebben jullie nog geen zomervakantieplanning ? Gebruik het weekend om samen met de kinderen te brainstormen, googlen en dromen over de zomervakantie. Want er is een heleboel leuks dat nog wél kan. Kijk voor kindvriendelijke accommodaties op Kidsproofvakantie.nl

Wist je dat we een bomvollen categorie met vakantiekampen voor kinderen hebben? Bekijk ze hier allemaal en reserveer alvast een plekje voor deze zomer.Doe met het gezin een grappige 24-uurs challenge. Eet bijvoorbeeld de hele dag alleen maar groene of rode dingen… Dat is toch best moeilijk!

Kies jullie favoriete spel en maak deze samen na in een nieuw thema. Uiteraard leuk om aan het einde van de dag samen uit te testen.

Het wordt super mooi weer, dus dan denken wij al snel aan heerlijk barbecueën. Daag elkaar uit om dat eens anders te doen dan anders. Laat de kinderen bijvoorbeeld hun favoriete gerecht kiezen en probeer dat op de barbecue na te maken.

Ook leuk: verplaats de barbecue naar de voortuin en laat familie door jouw eigen barbecue drive-in rijden.

Of doe eens gek en begin al met barbecueën tijdens de lunch! Huh daar zullen de kinderen van opkijken.Vertel je kids over de ouderwetse drive-in en buitenbioscopen en maak deze daarna zelf na. Zet je tv, laptop of projector in de tuin, maak een comfortabel zitje en play! Wij geven alvast een paar tips welke films je kunt kijken. 

Cocktails zijn super feestelijk én daar hoeft helemaal geen alcohol aan te pas te komen. Zoek samen zomerse cocktailrecepten op en open met de kinderen een eigen cocktailbar in huis.

Krijgen jullie van tapas ook altijd een vakantiegevoel? Verzin allemaal je eigen tapas, maak ze samen én eet ze gezellig in de tuin op of neem ze mee naar een picknickplekje in de buurt.

Ontbijt met toetjes! Dat zouden de kinderen wel elke dag willen. Brownies, donuts, cheescake, vla… wat een gekkigheid

Meer leuke tips vind je in onze eropuit categorie.

Fijn Pinksterweekend!

Sherida