• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

6x leuke wandelingen met kinderen in regio Amersfoort

18 september 2022
Herfst! Het seizoen om eropuit te gaan en te genieten van de gekleurde of bijna kale bomen. In en om Amersfoort kun je prachtig wandelen. Wij hebben 6 leuke  wandelingen, die je gezellig met kinderen kunt lopen op een rijtje gezet. Dus hup, schoenen aan, wat drinken mee en genieten maar!
6 leuke kindvriendelijke wandelingen in en om Amersfoort

1. Soesterduinen
Om naar het strand te gaan hoef je niet ver te rijden. Bij deze prachtige zandvlakte kun je heerlijk struinen door de duinen en in bomen klimmen. Pas op dat je niet verdwaald, want de duinen lijken allemaal op elkaar!

2. Recreatiegebied Birkhoven
Wandel tussen de oude bomen in Birkhoven, deze zijn al meer dan 150 jaar oud! Ook is er een heel mooi naaldbomenbos met bomen van over de hele wereld. En misschien kom je zomaar een roofvogel in het bos of een ringslang bij de vijver tegen.


3. Landgoed Schovenhorst
Klim of klauter in het speelbos op landgoed Schovenhorst of beklim de gave uitkijktoren in het bos. Er zijn diverse leuke wandelroutes uitgezet, dus je kan je er een hele middag vermaken.

4. Landgoed Den Treek-Henschoten
Wandel in het afwisselend gebied met heide en bos van dit mooie landgoed tussen de gemeenten Leusden, Maarn, Woudenberg en Zeist. In de buurt ligt pannenkoekenhuis Bergzicht waar je voor of na je wandeling een heelijke pannenkoek kunt eten.


5. Landgoed Stoutenburg
Er zijn 4 bijzonder kinderwandelingen bij Heerlijkheid Stoutenburg. Loop langs het Stoute Schoenenpad, doe de speurtocht of doe mee met de opdrachten en spelletjes langs de route.

6. Austerlitz
Loop het interactieve Dierenvriendjespad en geniet van de natuur. Er staat een oude pyramide die je kunt beklimmen of wandel door de mooie bossen waar je regelmatig een hert zult tegenkomen.

In Amersfoort en omgeving zijn nog veel meer mooie locaties om samen met je kinderen een frisse neus te halen. Kijk voor het hele overzicht hier. Wanneer je zelf een mooie wandellocatie hebt ontdekt, geef het aan ons door!

Veel plezier! 

Sherida

Tip: Meer  uitjes vind je in de eropuit categorie