6 Nederlandse ontbijthotspots mét speelplek, waarvan óók eentje in Amersfoort!

1 februari 2024
Vers gebakken broodjes en schuimende cappuccino’s, wát een verwennerij! Wij hebben 6 heerlijke ontbijt- en lunchhotspots verzameld, waarvan ook eentje in Amersfoort, die helemaal Kidsproof zijn! Naar deze restaurantjes neem je de kinderen zonder zorgen mee!
6 Nederlandse ontbijthotspots mét speelplek, waarvan óók eentje in Amersfoort!

Verse croissants in Utrecht

Op de vroege ochtend in hartje Utrecht staat Jozef al in de keuken om de heerlijkste croissants te bakken. Lucky us! Vanaf 9 uur mag je aanschuiven voor het ontbijt bij Jozef Eten & Drinken. Proef jij ook de liefde voor lekker en bijzonder eten? Dankzij een gevarieerde kaart met kindergerechtjes om van te smullen én een fijne speelhoek is deze hotspot helemaal kidsproof.

Kindercafé in Arnhem

De naam zegt het al, dit kindercafé is een echte kidsproof hotspot in Arnhem. Bij WAAR Smaak Lokaal is een compleet kindergedeelte ingericht met volop speelgoed. En wát een leuke gerechten hebben ze op de menukaart: ‘gekke groente’ soepjes, biologische broodjes van de lokale bakken en Fairtrade koffie. Elke laatste zondag van de maand is er een speciale brunchzondag, met kinderworkshops en extra veel speelplek. Een aanrader!

Kindersmoothies in Amersfoort

Een café dat helemaal is ingesteld op kinderen, dat klinkt als muziek in de oren van veel ouders. Bij Coffee Corazon kun je achterover leunen met een dampende kop koffie. De kinderen vermaken zich ondertussen in de grote kinderspeelhoek. Ook niet onbelangrijk, de menukaart staat vol met lekkers! Van kindersmoothies tot poffertjes, fruithapjes en de speciale Corazonkoek.

Ongedwongen genieten in Gorssel

Het familierestaurant Bij Jansen & Jansen is het favoriete plekje van mijn collega uit Apeldoorn. Ze vertelt enthousiast dat je er kan genieten van súperlekker eten, terwijl de kinderen zich vermaken in de indoorspeeltuin. Voor de kleintjes is er zelfs een speciaal kinderbuffet. Ongedwongen uiteten met de kinderen, dat klinkt toch heerlijk!

Speelparadijs in Stegeren-Ommen

Fonkelnieuw én ideaal voor een ontbijtje of lunch met de kinderen. De Wolventuin is het nieuwe indoor speelparadijs van camping De Kleine Wolf. Het fijne is dat het restaurant direct naast de speeltuin is, zo hou je makkelijk een oogje in het zeil. Je kunt zelfs nog wat werk verzetten, terwijl de kleine zich uitleeft. Er is namelijk gratis WiFi!

Feestelijk ontbijten in Den Haag

Iets verder weg, maar  tijdens de schoolvakanties schuif je bij ’t Haagsch Snoephuis aan bij het Kids-Ontbijt. Er staat een verrukkelijk ontbijtje voor je klaar met croissants, broodjes, beleg, sap én natuurlijk een paar snoepjes. Dat mag wel voor een keertje! Erg leuk om te combineren met een dagje uit in Den Haag of gewoon omdat jullie wel wat verwennerij verdiend hebben.

Trek gekregen van al die lekkere adresjes? In de categorie Uit Eten staan een heleboel kindvriendelijke restaurants in en om Amersfoort.

Veel plezier!