• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

9 x leuke pluktuinen in en om Amersfoort

29 juli 2023
Geniet jij ook zo van de zomer? Alles groeit en bloeit. Je hebt vast ook al die prachtige bloemen en bramenstruiken langs de kant van de weg zien staan. Wij worden er altijd heel vrolijk van! Wat superleuk is, om samen met je kids bloemen of fruit te plukken bij een pluktuin.
6 x leuke pluktuinen in en om Amersfoort
Meestal is er bij de pluktuin ook een terras waar je heerlijk kunt genieten van een koffie, limonade of een zelfgemaakte taart. Wij hebben 9 heerlijke pluktuinen in en om Amersfoort voor je op een rijtje gezet.

1. Trés Jolie
Hmmm, gek op frambozen, zwarte bessen, bramen of rode bessen? Van half juni tot ongeveer half september is het oogstseizoen bij fruittuin Trés Jolie in Achterveld. Op dinsdag t/m zaterdag mag je op de zelfplukdagen zelf het fruit plukken in de tuin. Geheime tip: er is een Belevingstuin. Trés Jolie!

2. Pluktuin Stoutenburg 
Een van onze favorieten. Kom thee drinken en allerlei zelfgemaakte lekkernijen proeven tussen de bloemen bij pluktuin Stoutenburg. De bloemen staan vanaf juli klaar om geplukt te worden. Kids kunnen zelf in de kinderpluktuin hun eigen bloemen plukken en heerlijk spelen in het speeltuintje.

3. Bosbessenkwekerij Pollekamp
Bij bosbessenkwekerij De Pollekamp in Ermelo is een gezellig bosbessenpaviljoen aanwezig waar je in juli en augustus terecht kunt voor de zelfpluk van Bblauwe bessen. Je ontvangt een emmertje in de landwinkel en plukken maar! Lekker om zo op te eten maar ook om er heerlijke jam, taart of sap van te maken.

4. Pluktuin Het Platteland
Mand, schaar of mesje staat al voor je klaar wanneer je pluktuin Het Platteland bezoekt voor hun bloemen, fruit en (vergeten) groente. Van al het plukken dorst gekregen? Op het terras geniet je van een kop koffie of thee met een lekkers. Voor de kleintjes staat er speelgoed en een zandbak klaar. Ook kun je heerlijk struinen tussen allerlei brocante spullen in de winkel van Het Plattenland in Putten.

5. De Eekhoeve
Nog zo’n leuk adresje waar je groente en fruit kunt plukken! In Veenendaal vind je landwinkel en pluktuin de Eekhoeve. In de beleeftuin staat een mand en een schaar voor je klaar. Maar neem ook eens kijkje bij het Theehuis, de Landwinkel, de Zorgboerderij of kom langs bij de Beleefboerderij.

6. ErfJanz (voorheen Pluktuin voor jou)
Sinds zomer 2021 heet Pluktuin voor jou in Voorthuizen, ErfJanz. Bij deze pluktuin kun je van alles plukken, bloemen, kleinfruit en boomfruit. Het mandje staat al klaar om aan de slag te gaan. Wanneer je klaar bent met plukken kun je in de theetuin in de boomgaard gezellig iets drinken of genieten van zelfgemaakte lekkernijen. 

7. Pluktuin de Bosrand
Bij Pluktuin de Bosrand in Wageningen kan je zelf fruit en groenten oogsten, je eigen boeket plukken of verse theekruiden plukken. Tussen het plukken door, kun je onder het genot van een eigen gemaakt vruchtensapje of een kopje vers geplukte thee in de theetuin van het uitzicht genieten. Bloemen en fruit plukken kan ook in combinatie met een gezellige picknick, high tea of tuinfeestarrangement.

8. Pluktuin Bloemrijk
Maak een prachtig boeketje bij Pluktuin Kwekerij Bloemrijk in Wageningen! In de pluktuin vind je een uitgebreide selectie aan bloemen in alle geuren en kleuren. Ook kun je er leuke workshops volgen, de prachtige. Vlinders bewonderen of een kinderfeestje vieren.

9. Land in Zicht
Vlakbij de de Laak in Vathorst ligt Land inzicht. Stap op de fiets en kom langs om bloemen te plukken. Met zorg hebben ze hier een prachtige bloementuin samengesteld, die gezond is voor mens en dier. De insecten vinden hier in de plukweide een voedselparadijs. Vanaf 2024 kun je hier naast bloemen ook fruit plukken en lekker een kopje koffie of thee (met wat lekkers) komen drinken! 


Veel pluk plezier!

Sherida

Note: Laat je kids altijd onder begeleiding van volwassenen groente en fruit plukken. 

Tip: Een rondje langs de boerderijwinkels vind je hier.