6 x leuke pluktuinen in en om Amersfoort

8 juni 2021
Geniet jij ook zo van de zomer? Alles groeit en bloeit. Je hebt vast ook al die prachtige bloemen en bramenstruiken langs de kant van de weg zien staan. Wij worden er altijd heel vrolijk van! Wat superleuk is, om samen met je kids bloemen of fruit te plukken bij een pluktuin.
6 x leuke pluktuinen in en om Amersfoort
Meestal is er bij de pluktuin ook een terras waar je heerlijk kunt genieten van een koffie, limonade of een zelfgemaakte taart. Wij hebben 6 heerlijke pluktuinen in en om Amersfoort voor je op een rijtje gezet.

1. Trés Jolie
Hmmm, gek op frambozen, zwarte bessen, bramen of rode bessen? Van half juni tot ongeveer half september is het oogstseizoen bij fruittuin Trés Jolie in Achterveld. Op dinsdag t/m zaterdag mag je op de zelfplukdagen zelf het fruit plukken in de tuin. Geheime tip: er is een Belevingstuin. Trés Jolie!

2. Pluktuin Stoutenburg 
Een van onze favorieten. Kom thee drinken en allerlei zelfgemaakte lekkernijen proeven tussen de bloemen bij pluktuin Stoutenburg. De bloemen staan vanaf juli klaar om geplukt te worden. Kids kunnen zelf in de kinderpluktuin hun eigen bloemen plukken en heerlijk spelen in het speeltuintje.

3. Bosbessenkwekerij Pollekamp
Bij bosbessenkwekerij De Pollekamp in Ermelo is een gezellig bosbessenpaviljoen aanwezig waar je in juli en augustus terecht kunt voor de zelfpluk van Bblauwe bessen. Je ontvangt een emmertje in de landwinkel en plukken maar! Lekker om zo op te eten maar ook om er heerlijke jam, taart of sap van te maken.

4. Pluktuin Het Platteland
Mand, schaar of mesje staat al voor je klaar wanneer je pluktuin Het Platteland bezoekt voor hun bloemen, fruit en (vergeten) groente. Van al het plukken dorst gekregen? Op het terras geniet je van een kop koffie of thee met een lekkers. Voor de kleintjes staat er speelgoed en een zandbak klaar. Ook kun je heerlijk struinen tussen allerlei brocante spullen in de winkel van Het Plattenland in Putten.

5. Van Ginkel Fruitteeltbedrijf
Nog zo’n leuk adresje waar je fruit kunt plukken! Aan de Emelaarseweg in Achterveld ligt fruitteeltbedrijf van Van Ginkel. Een kleinschalig bedrijf dat bessen, pruimen en als het meezit vijgen teelt. Van half juli tot aan de eerste week van september mag je het fruit komen plukken. Wees er op tijd bij, want op=op!

6. Pluktuin voor jou
Net ontdekt! Bij deze pluktuin kun je van alles plukken, bloemen, kleinfruit en boomfruit. Het mandje staat al klaar om aan de slag te gaan. Wanneer je klaar bent met plukken kun je in de theetuin in de boomgaard gezellig iets drinken of genieten van zelfgemaakte lekkernijen. 

Veel plukplezier!

Sherida