Hoera, 75 jaar DierenPark Amersfoort!

2 juli 2023
DierenPark Amersfoort bestaat 75 jaar. Dat vieren ze met alle bezoekers én de stad Amersfoort. Al 75 jaar ontdekken kinderen in DierenPark Amersfoort op speelse wijze de natuur in het bos vol avontuur. Duik daarom dit jaar in de rijke en bijzondere geschiedenis van het park en ontdek wat de toekomst ons brengt. Bezoek het Dwaalhof en verdwaal in de tijd.
Hoera, 75 jaar DierenPark Amersfoort!
Ook eren de drie musea in Amersfoort het DierenPark met tentoonstellingen waarin het dier in de kunst centraal staat. Lees mee en laat je inspireren door deze toffe dierenspecial!

Feestweekend
75 jaar betekent groot feest! Daarom was er een uitgebreid verjaardagsfeest voor iedereen tijdens het hemelvaartweekend. Muziekoptredens, straatentertainment-acts, vlaggetjes en natuurlijk taart. De burgemeester van Amersfoort plantte samen met de kinderburgemeester en het Kinderpanel een jubileumboom op een speciale plek in het dierenpark >> Ontdek waar de boom staat 



Verhalen over het park
Wist je dat het park van oudsher een familiebedrijf is? Hoe is het dierenpark eigenlijk onstaan en wie waren de eerste dierenbewoners? Geniet van de verhalen van eigenaar Fred Vis, eigenaar en oud-directrice Astrid Vis, de directeur, teamleiders, dierenverzorgers en meer (oud-) medewerkers. Lees over hun grappige verhalen en hun herinneringen. >> Terug in de tijd 



Verdwalen in het bos
Ga met de hele familie op ontdekkingstocht in het Dwaalhof bij DierenPark Amersfoort en verdwaal in de tijd. Lees grappige verhalen, herbeleef herinneringen en bekijk de liefde voor dieren en het park vanuit de ogen van bijzondere medewerkers. Je vindt dit mooie doolhof achter het station van de Berenboemel >>Ontdekken en verdwalen



DierenPark Doe-boek
Vanwege het jubileum is het unieke DierenPark Amersfoort magazine MAKI! uitgebracht. Dit toffe doe-boek staat vol met puzzeltjes, quizzen, spelletjes zoals een ganzenbord en een heleboel (dieren)verhalen. Verkrijgbaar in de shops van het park en bij online-reservering van entree tickets. De opbrengst gaat naar de bouw van het nieuwe chimpanseeverblijf. >> Deze wil je hebben! 



Dierententoonstellingen in de musea in Amersfoort

Kunst tussen de dieren
Het Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE en Museum Flehite vieren de 75e verjaardag van DierenPark Amersfoort groots mee. Het hele jaar zijn er drie tentoonstellingen te bezichtigen waarin het thema ‘dieren in de kunst’ centraal staat. Niet alleen in de musea, maar ook in de dierenverblijven tussen de dieren en de stad zelf, is er kunst te zien.
>> Bekijk de dieren in de hoofdrol 



Herken de vis of vogel
Ga op zoek naar 25 vogelsoorten in de Blocbirds of duik in het onderwaterleven tijdens de tentoonstelling 'Vogels & Vissen - de kunst van het weglaten' in het Mondriaanhuis. Kunstenaars hebben deze diersoorten tot in detail bestudeerd en á la Mondriaanstijl in het museum tentoongesteld. Herken de verschillende soorten vogels en vissen.
>> Te zien van 10 maart t/m 17 september



Wonderbaarlijke Wezens
Wilde dieren met grote slagtanden, reusachtige horens, mytische wezen en meer! In de gloednieuwe tentoonstelling 'Wonderbaarlijke Wezens' van museum Kunsthal KAdE staat verwondering centraal. Bekijk de bijzondere dieren en laat je verwonderen. Kids kunnen in de KAdE Studio zelf een bijzonder dier tekenen.
>> Te zien van 3 juni t/m 3 september



Kunst en ZOO
De familietentoonstelling Kunst & ZOO in Museum Flehite gaat over de fascinatie van de mens voor de dieren. Nieuwe en oude kunst worden afgewisseld. Daarnaast ontdek je grappige en ontroerende verhalen van medewerkers van het park. Kinderen kunnen creatieve workshops volgen en er is een gave speurtocht.
>>Te zien van 8 juli t/m 19 november



Verkoelend zomeruitje
Deze zomer leren kids van alles over water en beleven ze een heleboel waterpret bij DierenPark Amersfoort. Spring onder de dierfonteinen, doe mee met de watertocht, kom pootjebaden in de Bosbeek en ontdek álles over het leven in en bij het water. Kom erachter waarom water belangrijk is voor planten, mensen en dieren >> Nu met koele zomerkorting! Naar de website