Chocolade Lava Cake: zo maak je 'm zelf!

2 januari 2023
Chocoladefanaten, chocola liefhebbers en chocomonsters opgelet! Maak een lava-cake in een handomdraai. Speciaal recept van De Haagse Kookschool!
Chocolade Lava Cake: zo maak je 'm zelf!
Het is buiten slecht weer en het regent aan een stuk door. Een uitgelezen tijd om leuke indoor-dingen te doen. Nou, we hebben wat voor je, namelijk een feest voor iedereen die van chocolade houdt, een eigen lava-cake maken! Je weet wel, zo’n taart waar de binnenkant vol zit met gesmolten chocolade die eruit loopt als je hem aansnijdt, mmmm.

Loopt het water je al in de mond? Laten we dan snel beginnen…


Chocolade lava-cake:
125 gram chocolade puur (minimaal 70%)
4 eieren
125 gram poedersuiker
110 gram gesmolten boter
50 gram bloem

- Smelt de chocolade au-bain-marie
- Klop eieren met suiker luchtig
- Meng de boter door de chocolade
- Vervolgens de boter en chocolade door het eiermengsel.
- Voeg als laatste de bloem toe
- Giet het beslag in een ingevette en gebloemde springvorm (wij gebruikten 15 cm)
- Laat het rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op ca 180C
- Bakken ca 20-25 minuten, zodat de kern nog vloeibaar is

Smakelijk!
 


Eet smakelijk!


Veel plezier!