• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Maak de perfecte sneeuwpop

13 juli 2022
Zo maak je de perfecte sneeuwpop! Wie heeft ‘m niet? Zo’n foto waarop je als kleine jongen of meisje vól trots naast een zelf gemaakte sneeuwpop staat!
Tips om een sneeuwpop te maken
Zo maak je de perfecte sneeuwpop!
Nu de eerste sneeuw is gevallen moet er natuurlijk ook een sneeupop worden gemaakt.Superleuk om dit samen met je kinderen te doen.Maak de mooiste sneeuwpop én leg ‘m vast op de foto!

Zó ga je te werk:
Voor een goede grote sneeuwpop heb je plaksneeuw nodig. Eerst even testen of de sneeuw wel echt plakt dus, voordat je enthousiast met warm ingepakte kids naar buiten gaat.

1. Maak een stevige sneeuwbal met je handen en maak die zo groot mogelijk. Laat de kinderen je na doen, hun ballen worden straks het bovenlijf en het hoofd.
2. Als je de bal niet meer vast kunt houden, zoek dan een goede plek en leg ‘m dan op de grond. Nu kan het rollen beginnen. Duw de sneeuw steeds stevig aan. Maak één grote bal (onderlijf) en twee kleinere ballen.
3. Zet de ballen op elkaar. 
4. Duw tussen de ballen extra sneeuw aan, zodat het geheel lekker stevig wordt.
5. Je basis is klaar, nu kan het aankleden beginnen!

Aankleedtips
Bij het aankleden van de sneeuwpop kun je voor de klassieker gaan: sjaal, pijp, zwarte knopen als ogen, peen als neus, krenten al mond, twee takken als armen, eventueel knopen op de buik. Maar je kunt natuurlijk ook al je fantasie gebruiken en bijvoorbeeld een stoere sneeuwman maken met grote zonnebril, blingbling ketting en (oude) koptelefoon. Of maak een sneeuwvrouw met lange pruik (je kan hier ook bladeren en takjes voor gebruiken) een schuine baret, rode lippen, grote kralen ketting én een handtas.

En voilá je sneeuwman of sneeuwvrouw is klaar!

PS: Vergeet niet een foto te sturen naar Amersfoort@kidsproof.nl!

Veel plezier!
Sherida

Wist je dat je ook hele leuke spelletjes in de sneeuw kunt doen? Bekijk snel deze tips!