En nu…lekker uitrazen!

25 februari 2018
Speciaal voor Ouders van Nu maken we elke twee weken een thema-lijstje met onze favoriete Kidsprooftips. Dit keer deelde Kidsproof-oprichter Annemarie haar lijstje met 6 unieke, kleinschalige en bijzondere binnenspeeltuinen door heel Nederland. Ideaal voor de voorjaarsvakantie! En extra leuk: ook Speelboerderij De Happyfarm uit onze regio staat erin!
Speelboerderij Happyfarm
Mijn zoontje heeft echt een flinke dosis energie. Dus een bezoekje aan een binnenspeeltuin is voor hem één groot feest! Op Kidsproof.nl zocht ik de leukste ‘minder-bekende-en-unieke-binnenspeeltuinen’ door heel Nederland uit. Bij deze mijn lijstje met favorieten!

1. Vet plezier in de Pretfabriek

De Pretfabriek in Woerden is de leukste fabriek die je je maar voor kunt stellen! Glijbanen, klimtoestellen, trampolines, een verkeersparcours met échte stoplichten: je vindt het hier allemaal. Natuurlijk is er ook een apart speelgedeelte voor de allerkleinsten, wel zo veilig. Op doordeweekse dagen buiten de vakanties hebben ze speciale peuterochtenden.

2. Happy-de-peppie op De Happyfarm

Tussen Amersfoort en Barneveld vind je deze leuke boerderij met speciale peuterochtenden. Je vindt er een gave binnenspeeltuin met softplay ruimte voor de kleintjes, maar ook een geweldige buitenspeelruimte. En bovendien heel veel knuffeldieren…. Eind februari worden de lammetjes verwacht en mag je lammetjes komen knuffelen!

3. Kiekeboe bij de Drentse koe

Deze speel- en ijsboerderij vind je in Ruinerwold, Drenthe. De grote speelschuur is lekker verwarmd: er is een unieke speelmanege (waar je mag rondhobbelen op mini paardjes), een bouwzolder voor de legofans, een klim- en glijtoren, een discodansmat, pannavoetbal en nog veel meer. Ook buiten is het een feestje, met onder andere skelters, traptrekkers, springkussens en een dierenweide. En dan de ijsjes…..mmmm!

4. Hoera voor Heggies Speelschuur

Nóg zo’n leuke onafhankelijke binnenspeeltuin! Aan de rand van de Veluwe, vlakbij de A50. Met natuurlijk een grote glijbaan, een ballenbak, een speelkooi, maar ook een originele rodelbaan met sleetjes! Is ondertussen de zon gaan schijnen? Dan is er buiten ook genoeg te doen: terwijl jij op het terras zit kunnen de kinderen kijken bij de dierenweide, spelen in de buitenspeeltuin en op skelters rondrijden. 

5. Lekker de beest uithangen bij KidsZoo

Midden in de Bollenstreek vind je in Noordwijkerhout de ideale plek voor kleine apen! Je waant je er midden in de jungle. En daar kun je dus heerlijk klimmen en klauteren. Doordeweeks kun je buiten de vakanties samen met je kleine welpje voor 11 uur ’s ochtends extra voordelig naar binnen. Onze quilty pleasure? Ze hebben er appeltaart van Landgoed De Olmenhorst! #nomnomnom.

6. Alles van hout bij Het Gouden Woud

In Liempde, tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven, vind je deze speelboerderij met zowel binnen én buiten alles van natuurlijke materialen. In het zand graven, met water spelen, hutten bouwen, goud zoeken.. dat kan hier gewoon binnen! En als de zon doorbreekt? Dan is er buiten een doolhof, een enorm speeltoestel, een dierenweide én een heerlijk terras voor de ouders!

Veel plezier!

Tip: Klik op de groene letters voor meer info