Familie Festivals en evenementen in regio Amersfoort

4 september 2022
September is de maand met vele leuke, gezellige feestjes en festivals voor de hele familie! Vaak is het (nog) lekker weer en is het een fijne dag om er samen op uit te gaan. Te genieten van alle leuke activiteiten, muziek, theater of workshops. Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt met familie feestjes -en festivals in en om Amersfoort.
Familie Feestjes -en Festivals in en om Amersfoort
Ballonfiesta Barneveld
Heb jij ze al zien vliegen? Tijdens de Ballonfiesta in Barneveld zie je prachtige luchtballonnen in allerlei vormen de lucht in gaan. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen. Als hoogtepunt wordt de avond afgesloten met een Nightglow en lasershow. Bekijk hier het programma.

Spoffin straatheater festival

Professionele artiesten uit heel Europa strijken tijdens Festival Spoffin neer in Amersfoort en veranderen de binnenstad in één groot podium. De nieuwste theateracts kun je van 26 t/m 28 aug. zien op verschillende locaties in de stad.


Festival voor de allerkleinsten

Dat is tof! Tijdens Bosspot in Amersfoort kunnen peuters en kleuters op 28 aug. meezingen, dansen en springen met Monique Smit tijdens Kleuterpop. Monique geeft er een spetterend familieconcert midden in de natuur. Kom je ook?

Springkussenfestijn
Springen, stuiteren, klimmen en glijden! Kids kunnen zich op 31 augustus t/m 18 september uitleven tijdens het Kids Play Land in Amersfoort. Probeer diverse reusachtige springkussens of probeer als snelste een van de uitdagende parcours op het terrein in Hoogland. Voor ouders is er een chill en relaxplek.

Poppen in het Park
Op 3 en 4  september kunnen families weer genieten in Park Randenbroek van poppenkastvoorstellingen en  poppentheatervoorstellingen. Kids kunnen knutselen, zelf poppenkast spelen, geschminkt worden en de poppendokter bezoeken.


Fandag voor paardenliefhebbers
Op 25 september is hét paarden event rond de film Silverstar bij Media Horses International in Emmeloord! Ontmoet het paard Silverstar, acteurs en andere filmpaarden, geniet van een spectaculaire show, kraampjes, spelletjes en meer!

Dorpsfeest in Hoogland
Vier dagen lang is het feest in Hoogland. Dit jaar hebben ze weer een bomvol programma. Voor kinderen is er op 17 en 18 september een heel bijzonder programma. Ponyrijden, workshops volgen, lasergamen en als klap op de vuurpijl komt One Two Trio Kids langs!

Buurtfestival
24 september is het Nationale Burendag. Bij Kinderboerderij De Veenweide wordt dit uitgebreid gevierd met het Buurtfestival. Kom genieten van live optredens, een buitenbar, een boerenmarkt, doe mee met bingo, sportactiviteiten en nog veel meer. Een heerijk dagje uit voor je familie, maar ook voor je buren.  

Veel plezier!


Tip: Nog meer leuke tips vind je in onze uitagenda