Jonge dieren dieren kijken bij jou in de buurt

12 april 2024
Het is lente en dat zie je om je heen. Een explosie van bloesems, tulpjes kleuren de tuinen, de temperaturen lopen weer op en er worden overal jonge dieren geboren. Zijn ze niet schattig? Altijd leuk om op 'kraamvisite' te gaan bij het pasgeboren beestenspul. Wij hebben een aantal leuke locaties voor je verzameld waar je samen met je eigen kroost ze kan komen bewonderen.
Jonge dieren dieren kijken bij jou in de buurt
Bij Natuurboerderij Brinkhorst zijn jonge geitjes geboren. Zo schattig! Zodra het mooi weer is staan ze buiten in de wei. Kom gezellig langs want voordat je het weet zijn ze alweer groot! 

Iets verderop in Soest is het ook feest. Bij Kinderboerderij De Veenweide. Daar zijn jonge lammetjes te bewonderen. Ook zijn er vele andere dieren te zien zoals geitjes, konijnen, cavia's, ezels en zelfs een leguaan. Uitgekeken? Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. 

Er zijn weer een heleboel jonge dieren geboren bij Stadsboerderij De Vosheuvel. Zo kun je kleine geitjes en lammetjes komen bewonderen. Maar er zijn ook heel veel andere lieve dieren die graag een knuffel komen halen. 

Bij Schaapskooi in Ermelo gaan de lammetjes in april dagelijks de hei op. Maar staan ze ook vaak in de wei rondom de schaapskooi. Er zijn dit jaar bijna 200 lammetjes geboren. Wanneer je een wandeling maakt op de Ermelose hei kom je ze vast en zeker tegen.

Bij Kinderboerderij de Oude Hofstede in Ede huppelen er ook al weer jonge pasgeboren dieren op het terrein. Ook wordt er regelmatig een peuteruurtje georganiseerd. Kijk hiervoor op de website voor exacte data en tijden. 

Veel plezier met kijken en knuffelen!

p.s. Weet jij ook nog een locatie waar je jonge dieren kan spotten? Laat het ons dan weten via amersfoort@kidsproof.nl , dan zetten we deze erbij. 

Tip: Er zijn nog veel meer leuke dierenuitjes in de regio Amersfoort & Gelderse Vallei