Lammetjes kijken in regio Amersfoort & Gelderse Vallei

12 februari 2024
Geniet jij ook zo van de eerste zonnestralen in het voorjaar? En word jij ook zo vrolijk van de krokusjes en de eerste lammetjes of geitjes? Je kan ze op de volgende locaties komen bewonderen en soms ook knuffelen.
Lammetjes kijken in regio Amersfoort
Lammetjes op de heide
Aah, er zijn al heel veel schattige lammetjes geboren bij de Edese Schaapskudde. Je kan ze bewonderen op de Ginkelse heide op 9 maart tijdens Lammetjesdag. Op die dag kun je op kraamvisite komen. Je wordt ontvangen met beschuit met muisjes. Haal ervoor of erna een frisse neus met een wandeling op de heide. 

Heb je de lammetjes op 9 maart gemist? Op 16 maart kan je ze ook komen bewonderen op de Ederheide. De Edese schaapskudde organiseert dan i.s.m. Natuurcentrum Veluwe een Lammetjesdag. Bij de schaapskooi kun je kijken naar de dartelende lammetjes en bij het Natuurcentrum kan je een beschuitje happen.

Lammetjesdag Groot Zandbrink Leusden
Naast de lammetjes kun je op 23 maart ook andere jonge dieren zien zoals kuikens en misschien wel kalfjes en biggetjes. ook is er een leuk programma voor de kinderen zoals meedoen met een speurtocht, knutselen en marhsmallows roosteren boven een vuurtje. 

Lammetjes kijken bij Schaapskooi Ermelo
Vanaf Schaapskooi en Bezoekerscentrum Ermelo kun je fijn wandelen over de hei of in het bos. Haal één van de speurtochten of loop het lammetjespad bij de schaapkooi. De pasgeboren lammetjes kun je in de schaapskooi zien en met goed weer zie je ze in de wei dartelen. 

Op 16 maart is er een Lammetjesdag bij de schaapskooi. Bewonder de lammetjes, kids kunnen een rondje maken in het draaimolentje de Dieromdom, knutsel leuke dingen met je kind of laat hem/haar schminken. Een dag vol leuke activiteiten!Lammetjesdagen in Soest
Ah, helaas weten we nog niet of de Lammetjesdagen bij de Familie Kuyer dit jaar door gaan. Zodra we nieuws hebben zetten we in de uitagenda wanneer je ze kan komen aaien en knuffelen.

Lammetjesdag & voorjaarsmarkt bij de Vrolijke Geit
Op 30 maart is er bij De Vrolijke Geit in Putten weer een gezellige Lammetjesdag. Van 10.00 tot 16.00 uur is er veel leuks te doen op de geitenboerderij. Bewonder de kleine geitjes, struin langs de kramen en loop eens langs de landwinkel waar je ook veel heerlijke biologische producten kan kopen.

 
Durf jij een lammetje te aaien? Bezoek dan zaterdag 23 maart de Lammetjesdag bij Grebbeveld Schapen & Zo in Bennekom. Je kan die dag tientallen lammetjes zien rondhuppelen bij de moederschapen en er valt van alles te beleven. Kom een schaapje knutselen, speel in het strokasteel of kijk naar een demonstratie van de herders. 

Weet jij nog meer plekken waar je lammetjes kan bewonderen? Geef het aan ons door en we zetten het erbij.

Veel knuffelplezier!