Lente-Uitjes: Jeugdtheaterfestival in de voorjaarsvakantie

9 februari 2024
Opzwepende livemuziek, emoties als superpower, verschillende droomwerelden, helikopter ouders, kibbelende dieren, een sluwe spin die een bananenimperium begint en meer! Laat je verrassen tijdens het allerleukste jeugdtheater festival Lente-Uitjes, te zien van zaterdag 17 t/m zondag 25 februari in Flint, De Lieve Vrouw en Theater Veerensmederij in Amersfoort. Voor peuters en kleuters, maar ook voor bijna-pubers, ouders, opa’s en oma’s. Kom je ook?
Jeugdtheaterfestival Lente-Uitjes
Emoji Explosie (8+)
Hoe ga je om met gevoelens als de emoji’s je om de oren vliegen? Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers! Over het spannende gebied tussen de online en offline wereld.
De Lieve Vrouw, 17 februari | HNT jong/ Eva Line de Boer.Rythm & Flow (6+)
In deze theatervoorstelling ontmoeten muzikanten, freerunners en hiphop dansers elkaar rondom de randen van het podium. Wat gebeurt er als de ritmes van deze verschillende disciplines samensmelten of juist met elkaar clashen? Een adembenemende show.
Flint, 18 februari | ISH Dance Collective.

Beuk! (4+)
Laat je meeslepen door Beuk, Sjef en Uil in een wereld vol spectaculaire achtervolgingen en komische valpartijen tijdens deze slapstickcomedy. Ook is Beuk! een ontroerend verhaal over vriendschap tussen mens en dier én hun liefde voor de natuur.
De Lieve Vrouw, 18 februari | Kim van Zeben Theaterproducties.Help, Helikopterouders (8+)
Ontmoet de Loedermoeders, Pizzapappa's of Dolfijnouders in deze hilarische herkenbare voorstelling over opvoeden. Laat je meevoeren door een wervelwind vol humor, verwarrende dilemma’s en pittige discussies in Help, Helikopterouders! Theater Veerensmederij, 20 februari | Het Laagland.Potje (2+)
Op een dag staat midden in het oerwoud een potje. En naast het potje ligt een briefje.?‘Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes,’ staat erop geschreven. Maar van wie? Een vrolijke en speelse theatervoorstelling voor de allerkleinsten over zindelijkheid.
Flint, 21 februari | Klein Amsterdam Producties.Het stoere prinsesje (5+)
Een eigentijds sprookje voor iedereen die wil weten hoe je kunt worden wie je eigenlijk bent. Een voorstelling over een prinses zonder prinsessenjurk, die kiest om geen koningin te worden maar te doen waarvan ze zelf echt houdt. Met zingende dieren en een wijze uil.
Theater Veerensmederij, 21 februari |Theater Gnaffel.Een Kleine Anatomie (4+)
De vrolijke dansvoorstelling Een Kleine Anatomie laat zien en voelen dat onze lichamen allemaal verschillend zijn. Soms passen ze perfect in elkaar, soms zit er een dikke teen in de weg. En hoe zit dat eigenlijk van binnen? Ga op reis langs alle ledematen en gevoelens van je lichaam. Met livemuziek en dans.
De Lieve Vrouw, 22 februari | De Dansers.Don Quichot en Sacha Pansa (7+)
Het eeuwenoude verhaal is in een nieuw harnasje gestoken. Een geestig, poëtisch verhaal over een zonderlinge oude man en een achtjarig meisje die samen de wereld in trekken. En als die grijs en grauw is, dan maken ze er zelf één. Met hele andere kleuren!
Theater Veerensmederij, 22 februari | Bovenwater Muziektheater.Anansi de spin, sterker dan Olifant (4+)
Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. Hoe loopt dit af?
Flint, 23 februari | Vanaf2 Producties.Diarree is mijn lievelingskleur (8+)
De toffe voorstelling Diarree is mijn lievelingskleur combineert explosief theater met beeldhouwkunst, poppenspel, actionpainting en muziek. Het laat zien dat je ook dingen kunt laten ontstaan door eerst andere dingen kapot te maken. Een kak-voorstelling met een boodschap!
De Lieve Vrouw, 24 februari | Theater Artemis en Julian Hetzel. Dromenblazers (8+)
Hoe klinkt fantasie? Vier muzikanten blazen dromen tot leven. Met de sleutels van fantasie openen ze deuren naar ongekende droomwerelden. Droom mee tijdens dit betoverende en swingende kinderconcert met verschillende muziekstijlen.
Theater Veerensmederij, 25 februari | Oorkaan en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. Neverending Story (8+)
In de hartverwarmende familievoorstelling The Neverending Story brengen zeven wonderlijke wezens het beroemde verhaal naar de klassieker van Michael Ende tot leven. Met schitterende kostuums, maskers én oneindig veel livemuziek. Extra leuk: Maak een amulet of doe mee met de theaterworkshop.
Flint, 25 februari | Het Filiaal theatermakers en HIIIT 

Tip: Wil je weten welke voorstellingener allemaal te zien zijn tijdens Lente-Uitjes? Klik dan op de roze websitebutton.  Naar de website