9x leuke boswandelingen met kinderen

28 januari 2024
Mooie boswandelingen met kinderen maak je in de prachtige bossen in regio Amersfoort. Wij hebben de leukste wandelbossen en -routes voor je op een rijtje gezet!
De leukste boswandelingen in regio Amersfoort

Recreatiegebied Birkhoven

In Recreatiegebied Birkhoven kun je heerlijk rondstruinen, wandelen en spelen. Sommige bomen in dit bos zijn al meer dan 150 jaar oud! Middenin het bosgebied ligt een Pinetum, dit is een verzameling van verschillende naaldbomen uit de hele wereld. Ook is er in het bos een geel gemarkeerde wandelroute te vinden van ongeveer 2 kilometer. Ideaal om te wandelen met de kleintjes!

Landgoed Hoevelaken

Wandelschoenen aan en gaan! Hoevelaken heeft een bijzonder landgoed waar heerlijk kan worden gewandeld en gefietst. Het landgoed is al héél oud; het is aangelegd in 1679 en was daarvoor onderdeel van een kasteel! 

Wandelen bij Stoutenburg

Bij Heerlijkheid Stoutenburg kun je heerlijk wandelen met de kids. Er zijn drie verschillende routes van 1 kilometer; het Stoute Schoenenpad voor nieuwsgierige durfals, de Fietje bij de Poel-route voor als je van vissen houdt en de Kompaspuzzeltocht! Super leuk om met de kids te doen. Voor de wat grotere beentjes is er ook een route van 4 kilometer: het Luciapad. Op dit pad kun je een leuke familiespeurtocht doen!

Het Luntersche Buurtbosch

Tijd om een frisse neus te halen? Ga dan naar Het Luntersche Buurtbosch! Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken of zelfs paardrijden! Vergeet niet zelf wat lekkers mee te nemen om van te smikkelen aan één van de picknicktafels in het bos. Breng een bezoekje aan de uitkijktoren De Koepel op de Galgenberg en geniet van het uitzicht. 

Bosgebied Nimmerdor

Bosgebied Nimmerdor is een bijzonder bosgebied in Amersfoort. Ook hier kun je wandelen, fietsen en spelen. Dit bos is kenmerkend door zijn karakteristieke lanenstructuur, wat nog stamt uit de tijd dat het bos is ontstaan. Ook is er een kleine natuurspeelplaats, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. 

Landgoed Prattenburg 

Ontdek de prachtige natuur rondom Landgoed Prattenburg! Dit familielandgoed is gelegen in de gemeenten Veenendaal en Rhenen en betreft een uniek gebied met veel flora en fauna. Ontdek de bijzondere bossen, heidegronden en prachtige lanen. Je kunt hier ook een leuke wandelroute doen door een gevarieerd, heuvelachtig bosgebied met prachtige natuur!

Dierenvriendjespad

Ga op ontdekkingstocht en avontuur in Austerlitz op het Dierenvriendjespad! Ga samen met de dierenvriendjes op ontdekkingstocht en beleef de leukste avonturen. Je krijgt een spel mee met daarin een aantal opdrachten. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker! 

Wandelroute Putterbos

Geniet van het unieke natuurgebied op de Veluwe en ga heerlijk wandelen door het Speulderbos in Putten! Je kunt hier korte ommetjes tot lange wandeltochten maken. Er is hier ook een leuke wandelroute van ongeveer 6 kilometer, onwijs leuk om te doen met de kids! Ontdek welke bomen er in het bos staan en welke dieren er leven. Komen ze niet tevoorschijn? Ga dan opzoek naar de sporen, zo kom je er ook achter! 

Bomentuin van Schovenhorst

In Putten kun je ook heerlijk wandelen in de unieke Bomentuin van Landgoed Schovenhorst! Ontdek de natuur en alle verschillende bomen die hier te vinden zijn. Het Landgoed beschikt over vijf prachtige bomentuinen. Er zijn verschillende routes die je met de kids kunt bewandelen om de wereldbomen te ontdekken. 

Veel wandelplezier!

Wil je eens kennis maken met locale producten en lekkernijen uit de buurt? Stap dan eens op de fiets en ontdek deze leuke landwinkels bij je om de hoek met heerlijke biologische producten. P.s. in de lente en de zomer hebben de vaak een een heerlijk terras erbij waar je kan uitrusten of relaxen.