De leukste tips bij recreatiegebied Veluwe aan Zee

28 augustus 2023
Strand Horst en Strand Nulde zijn in regio Amersfoort bekende locaties en populair bij veel gezinnen en watersportliefhebbers. Dat je bij deze recreatiegebieden van Leisurelands kan zwemmen en surfen is bij de meesten wel bekend, maar wist je dat sinds juni de stranden een nieuwe naam hebben: ‘Veluwe aan Zee’.
De leukste tips bij recreatiegebied Veluwe aan Zee
De nieuwe naam moet over vijf jaar net zo ingeburgerd zijn als 'de Veluwe" en de aantrekkingskracht hebben van de Noordzeekust.” Kidsproof nam tijdens de officiële opening een kijkje.

Veluwe aan Zee (afslag Strand Horst - Zuid) ligt vlakbij Amersfoort, Nijkerk, Ermelo en Harderwijk. Een prachtige locatie aan het water Nuldernauw en Wolderwijd en vanwege de vele faciliteiten is dit een hele fijne plek met kinderen. Ook op een iets minder zomerse dag is recreatiegebied Veluwe aan Zee een top plek. Wij vertellen je waarom! Zwemmen en spelen
Naast het zwemmen kunnen de kids zich vermaken met de stoere speeltoestellen. Klimmen en klauteren op het schip, zwieren bij de kabelbaan of van een schitterend uitzicht over het water genieten bij de uitkijktoren. De kleinsten kunnen de mooiste zandkastelen maken bij dit familiestrand. Ook aan de jongeren is gedacht. Iets verderop is er ook een jongerenstrand en een volleybal- en voetbalveld. Bij Strandpaviljoen Nulde kun je neerstrijken op het gezellig Ibiza-achtige waar je kan genieten van verkoelende ijsjes en snacks. Ook kan je er sups huren.Surfen en suppen 
Wil je niet alleen zwemmen, maar ook eens actief een dagje het water op? Veluwe aan Zee (het deel bij Strand Nulde) is hét surf- en kitegebied voor waterliefhebbers. Neem je supboard mee en ga suppen op het water. Kies eens voor een ochtend of middagje windsurfen of kiten bij Telstar Beach. Zij geven regelmatig sup- en surfclinics en je kan er kitesurflessen volgen. In de zomerperiode kunnen kinderen zelfs op surfkamp. Vanaf het terras van Telstar Beachclub heb je een geweldig uitzicht over het water. Trek gekregen? Ze hebben een uitgebreide menukaart. Probeer eens de beroemde sticky ribs of de huisgemaakte appeltaart! Wij komen er graag.

Nog meer activiteiten
Is het even geen zwemweer? Bij Pitch & Put kun je een balletje slaan op de korte golfbaan. Zelfs als je geen ervaring hebt, is het leuk om te proberen. Bij beachclub 'Playa del Veluwe geniet je van een hapje en een drankje en kan je het water verkennen met een waterfiets of kano.

Wil je met je familie of kinderfeestje op strandavontuur? Ga dan eens naar Fundustry Beach Adventure en beleef een actief en spannend avontuur op het verlaten strand. Maak je eigen pijl en boog of vuur, loop het blote voetenpad, balanceer over de slackline en test het klimpark. Kortom: een uitje vol plezier, spanning, uitdaging en creativiteit.Goed om te weten
Bij het familiestrand vind je superleuke speeltoestellen, er is een toffe waterbaan en bij Strandpaviljoen Nulde heb je schone (gratis) toiletten en douches. Ben je je zonnebrandcrème vergeten? Geeft niets, Leisurelands biedt je gratis zonnebrandcrème aan bij de smeerpaal. Smeren maar!

Heb je trek gekregen na een dagje zon, strand of actief op het water? Sluit je dag dan af met een huisgemaakte italiaanse pizza of pasta van Bellini's Pizza & Pasta. Hmmm, daar worden mijn kinderen altijd blij van! (Voordelig) parkeren
Ga je vaker naar Veluwe aan Zee? Dan is het voordelig om een Leisurepas aan te schaffen. Met deze pas kun je onbeperkt parkeren bij Veluwe aan Zee (Strand Horst en Strand Nulde) en hoef je dus niet meer te wachten bij de parkeerautomaat. Deze pas is trouwens ook geldig voor 16 andere recreatiegebieden van Leisurelands zoals Zeumeren, maar ook voor Recreatiegebied Bussloo of iets verderweg Recreatiegebied Berendonck.

Klik op de roze button voor alle info en de Leisurepas Naar de website