7x leuke klimtorens in Nederland

28 januari 2023
In de meest gekke vormen en vooral súper hoog... Het is even een flinke klim omhoog, maar vanaf deze uitkijktorens heb je prachtig uitzicht over het Nederlandse landschap. Vergeet niet je hoogtevrees thuis te laten!
Bostoren in Putten

Wist je dat we in onze regio echt een te gekke uitkijktoren hebben? Het is even klimmen, maar dan heb je wel een prachtig uitzicht!

Bij Putten vind je Landgoed Schovenhorst, hier is een heerlijk speelbos (toegankelijk in de weekenden en de vakanties) én een grote uitkijktoren: de Bostoren. Je betaalt 4 euro entree voor de klimtoren, maar dat is het echt helemaal waard! Als het helder weer is kun je zelfs Almere, Nijkerk en Amersfoort zien liggen! Ben je uitgeklommen? Dan kun je bij Brasserie Schovenhorst even lekker bijkomen.

Heb je genoten van het mooie uitzicht? Deze uitkijktorens in andere Kidsproof-regio’s zijn ook erg leuk om te bezoeken:

Het Kootwijkerzand is een prachtig plekje op de Veluwe. Een soort mega-zandbak! Emmertjes en schepjes meenemen dus ;) De oranje wandelroute start bij parkeerplaats Houtvester, is 3 kilometer lang en brengt je langs de indrukwekkende nieuwe uitkijktoren. Daarvandaan heb je prachtig uitzicht over deze zandverstuiving!

In de Kop van Noord-Holland, in het dorpje Sint Maartenszee is het Land van Fluwel. In dit park leer je alles over de tulp. Er is een blotevoetenpad, een pannenkoekenhuis, een speelparadijs, een skelterbaan én een gloednieuwe uitkijktoren van 11 meter hoog. Je klimt omhoog….en kunt met de reuze glijbaan weer naar beneden als je durft! Waaaah!Staatsbosbeheer heeft in Natuurgebied de Groenlanden een prachtige uitkijktoren gebouwd, waar je uitkijkt over de Ooijpolder. Als je de toren in de schemering bezoekt heb je meer kans om dassen, hazen, konijnen en zelfs een vos te zien!

Midden in het Spoorpark Tilburg vind je sinds begin 2020 de Kempentoren. 192 treden omhoog en dan heb je ver uitzicht over Tilburg en omgeving. Ook fijn: na de beklimming kun je in het T-huis gezellig wat drinken.In het zuidelijkste puntje van ons land vind je bij Vaals het Drielandenpunt. Jaarlijks geopend vanaf ca 1 april. Hoe gaaf dat je daar in drie landen tegelijk bent? Er is een speeltuin, een labyrinth, een restaurant én de Wilhelminatoren: een 50 meter hoge toren die je uitzicht geeft over de Vaalserberg. Je kunt met de trap omhoog, maar er is ook een lift.

Wil je wel graag mooi uitzicht, maar liever niet zelf klimmen? In Scheveningen staat een enorm reuzenrad:SkyView de Pier. Koop een kaartje, stap in één van de 36 gondels en geniet van het prachtige uitzicht over de zee en over Den Haag.

Veel plezier!