• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5x leuke natuurspeeltuinen

6 mei 2024
De meeste kinderen zijn geen stilzitters, die van ons al helemaal niet! Tijd om op zoek te gaan naar de állerleukste natuurspeeltuinen in de omgeving van Amersfoort en Gelderse Vallei. Speeltuinen midden in de natuur, vaak met waterpomp, boomstammen, klauter-en hang objecten. Kinderen kunnen hun eindeloze energie lekker kwijt én heerlijk buitenspelen.
5x leuke natuurspeeltuinen

Speelbos Indianendorp

In het bos bij de Ericalaan in Ermelo vind je een echt Indianendorp voor kleine indianen. Je kan er spelen op houten boomstammen, een houtenbrug en vele andere speeltoestellen. Er staan picknicktafels dus neem gerust een picknickmand mee. 


Natuurspeeltuin Schothorst

Op Landgoed Schothorst is een leuke natuurspeeltuin te vinden. Er zijn boomstammen, zandhopen, tunnels én een waterpomp. Kinderen kunnen hier heerlijk ravotten, klimmen, klauteren, onderzoeken of zelf op pad. Café restaurant Soesterdal


Kom spelen, eten en wandelen in de prachtige natuur bij Café-restaurant Soesterdal. Het restaurant met terras staat op een plek met een rijke historie. Het restaurant heeft een heerlijke natuurspeeltuin waar de kids zich helemaal kunnen uitleven. Neem step, skateboard of fiets mee. Vaak is de oude landingsbaan open waar je om mag rijden!
Landgoed Schovenhorst

Op dit landgoed bij Putten kan je heerlijk wandelen én spelen. Zo kunnen de kids hier lekker klimmen, klauteren en hutten bouwen in het speelbos of de bostoren beklimmen van wel 38,5 meter! 

Koetshuis Beerschoten

Midden in het bos in De Bilt vind je Koetshuis Beerschoten. Je kunt hier niet alleen heerlijk ontbijten, lunchen en dineren, maar ook heerlijk spelen in de speelnatuur, waar een toffe waterpomp staat! Ook is het Koetshuis de ideale tussenstop tijdens een boswandeling of fietstocht.

Ken jij nou ook nog een leuke natuurspeeltuin in de regio? Laat het ons weten via amersfoort@kidsproof.nl !

Tip: Bekijk ook eens deze wandellocaties die ook leuk zijn om samen met je kind te lopen.