Sinterklaas activiteiten in en om Amersfoort

11 november 2021
Wat is er allemaal rondom Sinterklaas te doen in de regio Amersfoort? Wij hebben de leukste activiteiten en uitjes voor deze periode voor je verzameld.

Intocht Sinterklaas in Nederland 2021!

Hij komt echt wel naar Nederland hoor! De landelijke intocht van Sinterklaas in 2021 gaat door, maar wel in een aangepaste vorm. De locatie blijft een verrassing, maar we weten al wel dat er weer een defilé komt. Wij vinden het heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar de televisie-uitzending te kijken. De landelijke intocht is vanaf 12 uur te zien op NPO 3

Sinterklaas op kamers
Op 14 november gaat Sint op kamers bij Theater de Kamers in Vathorst. In groepjes gaan de kinderen op bezoek bij Sinterklaas en zijn Pieten waar ze met hen kunnen zingen en dansen en een tekening kunnen inleveren. Met verschillende  tijdsloten kun je ze bezoeken. 


Post voor Sint en Piet

Vanaf 14 november kunnen kinderen een brief, tekening, kleurplaat of verlanglijstje posten bij de brievenbus op het Eemplein in Amersfoort.

Sinthuis

Wil je op bezoek bij Sint en Piet en eens zien hoe hij woont? kom dan langs bij het Sinthuis in Barneveld. Op bepaalde  dagen dat hij in Nederland is kun je op bezoek komen. Vergeet niet om alvast te reserveren. 



Intocht 
Heb je de intocht op 13 november gemist? Sint komt op 20 november in Vathorst aan. Met een reservering voor een tijdsblok kun je Sint live zien

Verrassingsfeest
Ieder jaar wordt er een feestje gegeven voor Sinterklaas. Dit jaar organiseren op 21 november Ricardo en Poetspiet dit leuke Sinterklaas Verrassingsfeest. Als dat maar goed gaat! 


Poppentheater voorstelling
Tijdens de vrolijke Sintvoorstelling 'Sinterklaas en 't verloren kado' bij Poppentheater Toermalijn raakt Sint de kadootjes kwijt als hij onderweg is. Ondertussen heeft Jan Klaassen pepernootdeeg gemaakt, maar ook dat gaat niet helemaal goed. De middagvoorstelling is al uitverkocht, maar er zijn nog kaartjes voor de ochtendvoorstelling. 

Kleutersafari Pietenparcours
Kleuters kunnen op 1 december een echte klauterpiet worden tijdens het Pietenparcours bij Elisabeth Groen. 



Sinterklaas thuis vieren 
Door de coronamaatregels zijn helaas veel Sinterklaas activiteiten en uitjes gecancelled. Wil je er thuis een gezellig Sinterklaasfeest van maken, bekijk dan onze 23 handige Sinttips

Natuurlijk hebben we ook nog heel veel leuke Sinterklaas DIY op de site staan!

Fijne Sinterklaasperiode!


Vergeet ons niet te volgen op facebook en insta en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Zo blijf je altijd op de hoogte van onze laaste nieuwtjes, de leukste uitjes en toffe winacties in de regio Amersfoort & Gelderse Vallei!

Tip: Bekijk onze blogcategorie voor nog meer leuke tips voor thuis