12x superleuke voorjaarsvakantie uitjes

23 februari 2023
Het is (bijna) voorjaarsvakantie! Misschien gaan jullie op wintersport of zijn jullie een paar dagen vrij? In ieder geval tijd om samen even met het hele gezin eropuit te gaan. In regio Amersfoort & Gelderse Vallei is er genoeg te beleven. De leukste uitjes hebben we voor je verzameld. Nieuwsgierig? Lees snel verder!
12x superleuke voorjaarsvakantie uitjes
Te gekke workshops!
Van kookschorten en sokpoppen maken tot insecten knutselen. Van tape-art tot minimusical en modeshow. In de voorjaarsvakantie zijn er drie dagen lang te gekke creatieve workshops bij Kunstbrouwerij. Doen jullie mee? 


Ga mee op ontdekkingsreis
Ga op avontuur deze vakantie in het Nationaal Militair Museum! Ontdek bijzondere voorwerpen in het museum, doe de speurtocht 'Missie NMM', luister naar het verhaal van een veteraan of test je rij-skills op het buitenterrein. 

Festival Lente-Uitjes
Vreemde vogels, een hiphophommel, een magisch regenwoud, een kubusman en meer. Laat je in de voorjaarsvakantie verrassen door de allerleukste jeugdtheatervoorstellingen Lente-Uitjes bij drie theaters in Amersfoort. Vakantie met Mondriaan
Kom naar museum het Mondriaanhuis in Amersfoort en ontdek alles over de kunstenaar Piet Mondriaan. Doe de speurtocht of ga zelf aan de slag in het doe-het-zelf-atelier. Extra: in de vakantie zijn er gave creatieve workshops.Actief in de natuur
Een pindaketting rijgen, vetbollen maken, een voorstelling bijwonen, een wandeling maken of de vernieuwde expositie ruimte met als thema natuur ontdekken. In de vakantie is er genoeg te beleven in en om Het Groene Huis in Amersfoort. 

Het Mediamuseum is open!
Een bezoek aan het Mediamuseum in Hilversum draait helemaal om interactie. Je maakt je eigen nieuws, je ontwikkelt games, presenteert het journaal, bent een echte influencer en je speelt spellen. Leuk om te bezoeken in de vakantie. Extra: op 3 maart is er een goochelshow!Kunsthappen in de vakantie
Heeft jouw kind zin in springen, dansen, zingen, kunst maken en samen leuke dingen doen met leeftijdsgenootjes? Op 27 februari bruist KunstenHuis Idea Soest tijdens Kunsthappen van allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. 

Spetterend uitje
Bij R&A in Amersfoort zijn er weer leuke zwemactiviteiten gepland deze vakantie. Naast trampoline fun, meerminzwemmen, familiezwemmen en discozwemmen is er ook een leuke snorkelworkshop. Dat wordt spetteren! Vakantie in het Rijksmuseum
Fotografeer of teken als Vermeer, kruip in het hoofd van Rembrandt, ga mee met een rondleiding of op stap met Pim en Pom, doe een workshop of het familiespel; het Rijksmuseum is leuk voor de hele familie! Al voor kids vanaf 3.

Familiefilms kijken
In de vakantie draaien de nieuwste kinderfilms bij Vue Amersfoort. Kies een leuke film uit, zoals bijvoorbeeld Mummies, Astrix & Obelix of Kung Fu Leeuw! Zak weg in de Deluxe stoelen, popcorn erbij en chillen maar! Wandelen, spelen en genieten
Kom deze vakantie genieten bij café-restaurant Soesterdal in Soesterberg. Na een bezoek aan het Nationaal Militair Museum, wandeling of fietstocht dé ideale stop voor een ontbijt, lunch of borrel. Tip: Proef hun heerlijke huisgemaakte appeltaart! 

Toffe theatervoorstellingen
Volop actie bij Flint! Bewonder de coole moves bij FTBLL - Can you kick it, een toffe mix van straat- en freestyle voetbal en breaking, ontdek de magische wereld van de Kubusman in Kubus, Kubus, Kubus. Met leuke activiteiten in de foyer.

Tip: In het voorjaar worden overal weer jonge dieren geboren. Wil jij ze komen bewonderen? Check hier dan de dierenuitjes.