Vier de meivakantie met deze toffe tips!

1 mei 2022
Yes, meivakantie! Weten jullie al wat jullie gaan doen? Wordt het een dagje naar het museum, een dierenuitje, heerlijk plonzen, Koningsdag vieren, op stap op de fiets of toch naar een leuke familiefilm? Wij hebben de de leukste meivakantie-uitjes voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!
Vier de meivakantie met deze toffe tips!
Een HOOP activiteiten
In de meivakantie kom je een HOOP te weten over de poepwereld van de dieren in DierenPark Amersfoort tijdens Poep & ZOO. Doe de gratis Poep-speurtocht langs de bewoners van het park, ontdek het poeplaboratorium, kom achter grappige schijtfeitjes en meer! Kijken, ruiken en ontdekken! 

Happy Stones schilderen
Tijdens de tentoonstelling 'Van Steen naar Groen' kan je bij Het Groene Huis steentjes beschilderen met vrolijke afbeeldingen. Leg vervolgens de 'Happy Stone' op allerlei plekken in de stad of in de natuur en tover een glimlach op het gezicht van de vinder. Een kei leuke activiteit!   

Vakantie met Mondriaan
Deze vakantie zelf kunstenaar worden? Het Mondriaanhuis organiseert weer toffe workshops voor kids. Ook kunnen ze zelf aan de slag in het doe-het-zelf-atelier of met een speurtocht van alles te weten komen over kunstenaar Mondriaan. Dit moet je zeker doen! 

Ontdek de nieuwe Xplore
Ga mee op ontdekkingsreis bij het NMM en leer spelenderwijs alles over de wereld van de krijgsmacht in deze verbouwde speelruimte. Ook buiten is er van alles te doen; kruip achter het stuur van een mini-jeep of een van de andere voertuigen! 

Gave workshops
Vier je meivakantie bij Kunstbrouwerij in Amersfoort. Kinderen kunnen meedoen met gave workshops zoals dansen, zingen, programmeren of schilderen in zowel het Eemhuis als ICOON. Voor ieder kind zit er vast iets leuks bij! 

Zwempret in de vakantie
Kom in de vakantie zwemmen bij R&A Sports en Swimming. Naast lekker plonzen kan je deze vakantie ook een meermin workshop volgen, meedoen met de wipe-out, familiezwemmen, discozwemmen en meer. 

Relaxed film kijken
Even bijkomen na een drukke periode? Kom dan relaxed een filmpje kijken in de Deluxe stoelen bij Vue Amersfoort. Deze vakantie kun je kijken en genieten van Sing 2, Sonic the hedgehog 2, Encanto, Clifford de grote rode hond en meer! Welke film kies jij? 

Jumpen in de meivakantie
Yes! De kids kunnen weer uitgebreid jumpen in de meivakantie bij het coole trampolinepark Flight Deck 53! Naast jumpen kunnen de kinderen ook lekker stunten en chillen. Reserveer jouw tijdslot, kids jumpen al vanaf €8,-. 

Meivakantie Rijksmuseum
Beleef een creatieve dag met je hele familie in het Rijksmuseum. De verhalen van het museum komen tot leven in familierondleidingen, expeditie Rijksmuseum en toffe workshops. Maak een hippe kraag of teken de natuur. 

Hoe vrij ben jij?
Dit thema staat centraal in het Nederlands Openluchtmuseum. Op allerlei locaties in het museumpark kom je erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger én nu. Ook op het Kindererf is er weer van alles te beleven. 

Tijd om in de vakantie eropuit te gaan!
Speciaal voor dit seizoen heeft RoutesinUtrecht allemaal leuke fiets- en wandelroutes in de lente voor kinderen op een rijtje gezet. Dus stap op de fiets of trek de wandelschoenen maar aan! 

Ga mee op avontuur
Stap in de vakantie in een compleet andere wereld van The VR Room Amersfoort. Ga op reis in het verhaal van Alice in Wonderland, op ontdekkingstocht in Jungle Quest of kies uit nog veel meer VR Games. Nu met 50% korting t/m 31 mei.

Nationale Kinderherdenking
Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, laat de oorlog in Oekraïne zien. Sta samen met je kinderen stil bij vrijheid tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, live uitgezonden vanuit Madurodam. In aanloop zijn er podcasts en video's.  

Kidsproof 4 & 5 mei kletspraat
Elk jaar staan we op 4 en 5 mei stil bij oorlog en vrijheid. Door de oorlog in Oekraïne zijn veel kinderen hier meer mee bezig dan ooit. Met de Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei praat je samen met je kinderen over deze thema's. Download 'm hier

Nog meer tips en uitjes in meivakantie vind je in de uitagenda