• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Waarom zwemles volgen bij R&A Vathorst

14 maart 2024
Collega Maud vertelt over haar ervaringen met R&A Sport & Swimming.....
Mijn vier kinderen hebben inmiddels allemaal hun ABC-zwemdiploma’s. En geloof me, ik zit een stuk rustiger langs het zwembad en aan zee sindsdien. Ik weet nog goed hoe lastig ik het vond om een goede zwemschool te vinden. Waar kijk je naar, waar let je op, wat kost het....
Waarom zwemles volgen bij R&A

Keuze voor zwemschool

Ik heb mijzelf ook bij onze jongste weer de vraag gesteld bij welke zwemschool mijn zoontje zou gaan zwemmen ondanks dat wij ervaring met zwemles hebben, omdat hij de 4-de is die op zwemles ging. Ik weet natuurlijk precies wat het aanbod in regio Amersfoort & Gelderse Vallei en 't Gooi is. Handig? Ja, maar ook lastig. Iedereen weet ‘hoe meer keuze je hebt, hoe moeilijker het kiezen wordt’. Ga je voor kwaliteit? Of wil je ook op de kosten letten? Wil je in de buurt? Of ben je bereid iets verder te rijden? Wil je dat de BSO je kind brengt, wil je na school les of juist liever in het weekend? Deze keuzes zijn voor iedereen heel persoonlijk.Zwemles bij R&A Sports & Swimming

Opnieuw hebben wij voor de zwemles van R&A gekozen en ik vertel je graag waarom ik steeds voor hen kies. De zwemschool is groot met verschillende locaties, ze zijn professioneel en vooral heel persoonlijk. Het is dan ook een mooi familiebedrijf. Vader, zoon en dochter zijn zeer gedreven, bijzonder open en staan zelf aan de rand van het zwembad, ze kennen iedereen en zijn van alles op de hoogte.

Kleine groepen

De groepen zijn klein. Per vier kinderen is er 1 zweminstructeur in het water (ja dus niet aan de kant!). Is de groep groter dan vier kindjes dan staat er een tweede instructeur bij. Zij begeleiden de kinderen allemaal vanuit het water, wat ik heel fijn vond! Bovendien hebben mijn kinderen altijd les gehad van dezelfde gezichten. Wel zo fijn, want dat geeft vertrouwen bij mijn kinderen.Kijken bij elke zwemles

Bij elke zwemles heb je als ouder de mogelijkheid om te kijken. Je zit zowel in Vathorst, Blaricum als in Baarn direct aan het bad en kunt alles volgen. Ik was bang dat mijn kinderen dan afgeleid zouden zijn door mijn aanwezigheid, maar gek genoeg is het zo normaal dat er na de eerste les eigenlijk nooit meer aandacht voor mij is geweest ;)

Broertjes & zusjes

Tijdens de zwemles kunnen broertjes en zusjes bij zelf ook zwemmen. Het peuterbad en het bubbelbad zijn beschikbaar om lekker te spelen. Een feest voor het hele gezin! Hierdoor is het ook geen lange zit voor die kleintjes, maar iets om naar uit te kijken elke week.Persoonlijk contact

Doordat je elke week persoonlijk contact hebt met de instructeurs en de coördinatoren weet je wat er speelt, hoe je kind vordert, wanneer hij/zij mag afzwemmen etc. en via de ouderapp WeScore kun je als ouder o.a. de voortgang van de zwemles van je kind zien. Je kan zelf gemakkelijk afmelden voor de zwemles en zelf hiervoor een inhaalles inplannen. Handig! Verder krijg je inzicht in de transacties van de contributie en ontvang je via de app berichten van de zwemschool. Ervaar ik als erg prettig!


Afzwemmen

Mijn ervaring is dat de kinderen over het algemeen na 13 maanden mogen afzwemmen. De een is wat sneller dan de ander en soms mag een kind dan ook na 9 maanden al op voor het diploma. Heeft jouw kind iets meer oefening nodig, dan krijgt hij/zij ook even iets meer aandacht. Zo kan iedereen van de groep samen afzwemmen. Leuk toch?!


Aanmelden voor zwemles

Het aanmelden voor het starten van zwemles is heel makkelijk. Ga naar de website door hieronder op de roze websitebutton te klikken. Je vult het aanmeldformulier in. Let op dat je de juiste locatie kiest. Geef de gewenste startdatum en dagdelen aan en welke lesvorm. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met een geschatte wachttijd. Wanneer ze de nieuwe groepen starten word je gebeld en ontvang je alle info voor je zwemles van je kind. 

 

Vervolg lessen

Uiteraard kunnen ze na A, ook hun B- en C-diploma halen. Is jouw kind een echte waterrat? Dan is er bij deze zwemschool ook nog ‘zwemvaardigheid’. Hierbij worden de nieuwe slagen en technieken aangeleerd en leert je kind nog beter zwemmen! En ga je op vakantie graag snorkelen? Volg dan alvast snorkelles, dan ligt je kind straks een stuk lekkerder in het water. En het is ook nog eens bijzonder leuk!

Wil jij naar aanleiding van deze blog meer informatie of een keer een proefles volgen bij R&A Sports & Swimming? Dat kan natuurlijk. Neem gerust contact op, zij helpen je graag. Ik vind het een aanrader!

Veel plezier! Naar de website