5x toffe wandellocaties op de Veluwe met to-go

9 januari 2022
Nu we weer veel binnen zitten, is het fijn om af en toe een frisse neus te halen. Wij verzamelden 5 mooie plekjes op de Veluwe waar je heerlijk kunt wandelen, spelen én iets lekkers to-go mee kunt nemen. Kies voor een rustig moment om eropuit te gaan. Geniet ervan!
5 toffe wandellocaties op de Veluwe met to-go

Tussen de schapen

Welke wandelroute zullen we nemen? Door het bos of over de hei. Vanaf Bezoekerscentrum en Schaapskooi Ermelo kan het allebei! Er is een koffie to go en binnenkort kun je weer pasgeboren lammetjes bewonderen.
Daar wil ik heen!


Theetje drinken?

Midden in de natuur van landgoed Planken Wambuis ligt Boerderij en Theeschenkerij Mossel. Geniet van de mooie omgeving, wie weet kom je de wilde runderen tegen en haal bij de boerderij een warme chocolademelk.
Wandelen maar!


Uitrazen op de hei

Bij Het Leesten kunnen de kinderen heerlijk uitrazen in het speelbos of op de speelberg. Het bosdierenpad is ook een dikke aanrader. Na afloop kan je bij het Bospaviljoen terecht voor een warm drankje en iets lekkers.
Lekker spelen!
 

Op avontuur in de natuur

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe is van alles te beleven! Bij de infobalie van het Park Paviljoen vind je allerlei leuke speur- en wandeltochten, voor jong en oud. Kies bijvoorbeeld de fantasierijke Lepelkoenspeurtocht (4-8 jaar) en ga op zoek naar deze elf-achtige mannetjes die onder de grond wonen. Kom meer te weten over de dieren in het Park met de Moeffie Ontdekkingstocht (9-12 jaar). Of kies voor de Suske en Wiske Avonturentocht (8-12 jaar) op één van de 1800 Witte Fietsen. Bij verschillende horeca-uitgiftepunten kan je tijdens of na het speuren iets lekkers ophalen om weer even op te warmen. Zoek de ruimte op!


Wandelen en warme choco

Wandelpaden met leuke bruggetjes, een bijzonder pad tot bovenop een heuvel en een schitterende vijver. Dat is Landgoed Beekhuizen. En na een fijne wandeling lekker opwarmen met warme choco bij de Take Away van Woodz.
Ontdek dit plekje


Zo wordt wandelen nóg leuker

We wandelen wat af in deze lockdown! Zijn jouw kinderen steeds moeilijker te porren voor een wandeling? Wij hebben 25 originele tips voor je voor onderweg! Wedden dat een ommetje zo weer hartstikke leuk wordt?
Naar de tips!9x buiten de deur eten

Na een wandeling opwarmen in een gezellig restaurant of cafeetje zit er nu even niet in. Door de coronamaatregelen moet de horeca helaas een aantal weken de deuren sluiten. Gelukkig kan buiten de deur eten nog steeds met deze tips!
Nieuwsgierig?13x warme chocolademelk

Na een lange wandeling hebben jullie wel warme chocolademelk verdiend! Wil je eens iets anders proberen? We hebben 13 originele ideeën voor warme chocolademelk met een twist. Welke is jullie favoriet?
Lekker opwarmenVeel wandelplezier!
Liefs, Sherida

Voor meer inspiratie voor tijdens de lockdown bekijk je ons blogoverzicht!