Wat ga jij doen met Koningsdag?

26 april 2021
Binnenkort is het weer Koningsdag! Iedereen in oranje en de vlaggen hangen uit. De kinderen en ik verheugen ons altijd op de kleedjesmarkt. Helaas gaan deze dit jaar niet door, maar zijn er gelukkig andere leuke Koningsdag activiteiten die je met de hele famile thuis kunt doen. Zo maak je er je eigen oranje feest van!
Wat ga jij met Koningsdag doen?
1.Verzamel je spulletjes en houdt een ruilmarkt voor vriendjes, vriendinnetjes of het hele gezin.

2.Trek allemaal thuis je gekste oranje outfit aan en doe een optocht in alle kamers van je huis. 

3.Wil je toch dat kleedjesmarktgevoel hebben? Reserveer dan een tijd op Koningsdag bij de kringloopwinkels of tweedehandswinkels

4.Weten jouw kids eigenlijk waarom het Koningsdag is, waar de koing met zijn gezin woont en of hij thuis ook een kroon draagt? Deze vragen zitten in de Kidsproof Kletspraat Koningsdageditie en kun je gratis printen en spelen met je kinderen.

5.Maak een leuke oranje familieselfie of een selfie in koninklijke outfit en stuur die naar iedereen die je nu niet in het echt kan zien.

6.Maak eens een mooie stoepkrijt tekening voor Koning Willem en Koningin Maxima. Geen stoepkrijt in huis? Geen punt in een handomdraai maak je zelf gekleurd stoepkrijt met de huis tuin en keukenspullen. 

7.Op dit oranjefeest eet je alleen oranje gekleurde hapjes. Oranje tompoucen mogen natuurlijk niet ontbreken maar met deze 17 heerlijke oranje lekkernijen kom je een heel eind op Koningdag. Eet smakelijk!

8.Ga om 10.45 uur op Koningsdag voor de tv zitten. Koning Willem en koningin Maxima bezoeken dan (online) Eindhoven. Met de Koningsdag bingo wordt echt extra leuk. Lukt het jullie om alle vakjes af te vinken? Ook leuk om mee te nemen voor een ommetje in de buurt. 

Dat wordt een gezellige Koningsdag!

Veel plezier!

Sherida