De leukste Kidsprooftips bij recreatiegebied Zeumeren

21 augustus 2023
Wanneer er weer van die tropische dagen aanbreken is Zeumeren bij ons favoriet. Lekker spetteren en zwemmen bij dit leuke recreatiegebied. Maar zwemweer of niet, er is altijd wat te beleven en voor ieder wat wils! Wij geven je onze favoriete tips.
De leukste Kidsprooftips bij recreatiegebied Zeumeren
Recreatiegebied Zeumeren ligt bij Voorthuizen en heel centraal gelegen tussen Amersfoort, Putten, Barneveld en Apeldoorn. Is het iets minder weer of gewoon even toe aan meer dan alleen strand? Ook dan is er genoeg te beleven! Het is een superfijne locatie met veel faciliteiten om met je kinderen naar toe te gaan.



Actief en relaxen
Zin in een actief dagje op het water? Neem je SUPboard mee en ga suppen op het water. Heb je zelf geen board dan kun je bij Zeumeren Watersport een SUP huren. Of kies eens voor een ochtend of middagje waterskiën of wakeboarden. Kinderen vanaf 10 jaar mogen het al uitproberen. Vanaf het terras van Zeumeren Watersport heb je een spectaculair uitzicht op de waterskibaan. Trek gekregen? Ze hebben een uitgebreide menukaart.

Tip: iedere zondag om 11.00 uur is er een easyride. Je leert dan op een laagdrempelige manier waterskiën of wakeboarden.



Toffe activiteiten
Bij Expeditie Zeumeren is van alles te beleven. Er zijn diverse escaperooms, doe mee met beach volleybal op het beachvollebalveld, een potje footvolley of sla een hole-in-one tijdens het midgetgolfen bij de mini-golfbaan met uitdagende hindernissen. Wij worden er altijd fanatiek van! Bij Expeditie Zeumeren heb je ook een beachclub waar je heerlijk wat kan eten en drinken. De beachclub ligt aan het strand waar kinderen zich ook kunnen vermaken met verschillende waterbanen en een voetbalveldje.





Van SchatEiland Zeumeren heeft (bijna) iedereen wel eens gehoord. Deze grote indoorspeeltuin ligt iets verderop het recreatiegebied en heeft ook een gezellige chill- en speelplek buiten aan het water. Kids vermaken zich uren met zandkastelen bouwen, klimmen en klauteren op het prachtige houten schip. Ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op het water (rondom het terras is een hek). Een van onze favoriete activiteiten daar is het waterfietsen. Vanaf de steiger stap je op en trap je een rondje over het water. Superleuk om vanaf het water de prachtige natuur te zien!





Goed om te weten
Overal langs het strand vind je speeltoestellen, schommels, verschillende waterbanen, een voetbalveldje en een coole kabelbaan waar je moet uitkijken dat je geen natte voeten krijgt! Er zijn diverse picknicktafels en toiletten aanwezig. Ook zijn er verschillende stranden. Wij kiezen altijd voor het gezinsstrand, maar er is ook een jongerenstrand.







Ga je vaker naar Zeumeren? Dan is het voordelig om een Leisurepas aan te schaffen. Met deze pas kun je onbeperkt parkeren op Zeumeren en hoeft je dus niet meer te wachten bij de parkeerautomaat. Deze pas is trouwens ook geldig voor 16 andere recreatiegebieden van Leisurelands zoals Strand Horst en Strand Nulde, Veluwe aan Zee (nieuw), maar ook voor Recreatiegebied Bussloo of iets verderop Recreatiegebied Berendonck.

Klik op de roze button voor alle info en de Leisurepas

Geniet van de zomer! Naar de website