Zwemmen als een zeemeermin

22 november 2021
Zeemeerminnen! We kennen ze uit sprookjes, maar tegenwoordig kun je ze overal tegenkomen. Tijdens je vakantie of in het zwembad om de hoek. Meisjes die sierlijk zwemmen en duiken met een mooie meerminstaart in het water! Maar hoe doen ze dat? Wij vroegen onze Kidsproofreporters of ze een workshop meermin zwemmen bij R&A Sports en Swimming in Amersfoort wilden uitproberen.
Meerminworkshop bij R&A Sports en Swimming
Nou, dat vonden ze geen probleem. Op een vrijdagmiddag stonden 10 meiden te trappelen voor het zwembad van R&A Sports en Swimming in Amersfoort voor een workshop meermin zwemmen.


Vanwege de coronamaatregelen worden ze op afstand welkom geheten door de zwemjuf. Voordat ze het zwembad ingaan wordt uitgelegd waar de kleedkamers zijn en wat ze gaan doen. Nadat de juf heeft gecheckt of iedereen zwemdiploma B heeft, kleden de meiden zich snel om.Duidelijke instructie
Het zwemmateriaal, de staart en de flipper, heeft de juf voor aanvang van de les al klaargelegd. Nadat de kinderen zijn omgekleed krijgen ze een uitgebreide uitleg hoe ze de flipper in de staart moeten doen en hoe ze het handigst de staart kunnen aantrekken. Dat is de eerste keer best even moeilijk, maar even later zijn alle meiden veranderd in een meermin.

Handig
Ze gaan langs de kant zitten en krijgen instructies hoe ze moeten zwemmen wanneer ze in het water liggen. De eerste keer in het water krijgen ze een zwemnoodle /zwemslang mee voor houvast en om aan het gevoel te wennen dat hun benen aan elkaar zitten tijdens het zwemmen. Heel handig! Even later liggen ze in het water te spartelen.Sierlijk als een meermin
Na wat oefenen proberen ze onder water te zwemmen. Het is fysiek best pittig, maar na wat oefenen zwemmen ze sierlijk als een meermin door het water en zie je af en toe een staart boven het wateropvlakte verschijnen. Ze voelen zich als een echte meermin, uh vis in het water.Leuke opdrachten en fun
Even later worden ze aan de kant geroepen en geeft de juf uitleg over de verschillende oefeningen. Er is een parcours met onderwaterhoepels uitgezet, ze kunnen vanaf een mat achterwaarts het water in duiken (net zoals duikers), handstand in het water doen (ziet er heel cool uit met zo’n staart), een halve tsunami’s maken met hun staart (pas op dat je niet te dicht bij de kant staat) en op hun rug zwemmen. Het plezier straalt ervan af!
Diploma
Het duurt even voordat ze uiteindelijk het water uit willen. Het is zo leuk om even een meermin te zijn! Nadat ze alle oefeningen enthousiast hebben uitgevoerd ontvangen ze een meermindiploma.Meerminworkshop voor meiden én jongens 
Lijkt het jouw kind ook leuk om een meermin te zijn? Kinderen vanaf 8 jaar en in het bezit van zwemdiploma B kunnen al meedoen. In 6 lessen leren ze tijdens het meermin zwemmen op een veilige manier sierlijk door het water te bewegen, verschillende onder-water-technieken, waaronder zeemeermin zwemslag, rugslag, duiken en nog veel meer. Jongens kunnen ook meedoen doen en kunnen kiezen voor een haaienvinstaart of orkastaart!

Nog meer zwemactiviteiten
Bij verschillende locaties van R&A Sports en Swimming kun je zowel je ABC diploma halen, een opfriscursus volgen, meedoen met ouder & kind zwemmen, familie zwemmen als snorkelworkshops volgen. Je kan zelfs een meermin kinderfeestje vieren!

Klik voor de meermin workshops of het volledige zwemprogramma op de roze button.

Tip: Bekijk hier meer inspirerende blogs voor tips uit de regio  Naar de website