• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

AmerenaTerug naar het overzicht

Bij Amerena in Amersfoort is er spetterend veel plezier voor jong én oud.
Een 50-meterbad met tien banen, een bad voor recreatief zwemmen, twee springtorens,  een sporthal, een gespecialiseerde fysiopraktijk, twee ontmoetingsruimtes én een restaurant. Amerena is de plek voor recreatieve sporters en voor topsporters.

De wens voor een dergelijk sportcomplex leefde al lang in Amersfoort. Het ontwerp voor het sportcomplex lag er in 2014. Amerena is sinds april 2018 open. Ook is er veel te doen voor kinderen, zo kun je o.a mee doen aan:

Peuter- en kleutergym (2 - 6 jaar)
Laat jouw kleine lekker klimmen, klauteren en rollen tijdens de peuter- en kleutergym in Amerena. Gymnastiek is de basis van alle sporten. Peuters en kleuters vinden het fantastisch om zo plezier te maken, liedjes te zingen, te balanceren en koprollen te maken.

Leren zwemmen (vanaf 4 jaar)
Als een kind 4 jaar is beginnen de zwemlessen voor de echte zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Schoolslag, rugcrawl, duiken en survival; ze leren steeds weer nieuwe dingen, en gaan elke keer een stapje verder en hoger. Bij Amerena werken ze met de unieke EasySwim lesmethode: tijdens de zwemlessen dragen alle kinderen een speciaal drijfpakje. Ze leren direct in het diepe zwemmen en ontwikkelen sneller het watergevoel.

Ouder- en kindzwemmen (3 maanden - 4 jaar)
Spelenderwijs je kind laten kennismaken met water. Lekker spetteren, springen, duiken en drijven. Samen spelen, liedjes zingen en plezier maken. 

Sterrenplan
Het Sterrenplan is een programma van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), waarbij kinderen kennismaken met verschillende zwemsporten. Na het behalen van hun zwemdiploma’s werken ze aan de hand van certificaten aan hun zwemvaardigheid.

Familiezwemmen
Of kom gewoon eens met de hele familie naar Amerena. Voor gezinnen hebben ze speciale momenten tijdens vakanties en weekenden. Vaders en moeders, opa’s en oma’s: gezellig samen met alle kinderen en kleinkinderen genieten en ontspannen.

Meer weten over Amerena? Klik dan op de roze websitebutton om naar hun website te gaan.

In de categorie ´Clubjes´ vind nog veel meer leuke watersporten!

Amerena

De Velduil 2
3815 XT Amersfoort
Openingstijden Maandag t/m vrijdag: 7.00 - 23.00 uur | Zaterdag & Zondag: 8.00 - 18.00 uur. Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

24x Zomervakantie-uitjes door heel Nederland

24x Zomervakantie-uitjes door heel Nederland

Wij hebben 24 extra leuke uitjes door het hele land voor je verzameld. Voor als je een keer een dagje verder weg wilt. Of op vakantie bent in eigen land. Met deze tips vliegen de zes weken schoolvakantie zo voorbij!

Bekijk ze hier allemaal!