G-hockeyTerug naar het overzicht

G-Hockey, voor die groep hockeyers die extra aandacht verdienen.
Wat is G-hockey?
G-hockey is bedoeld voor iedereen vanaf 7 jaar, niet rolstoelafhankelijk, bij wie de verstandelijke beperking van dien aard is, dat meedoen met leeftijdgenoten in het reguliere hockey problematisch is.

Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockey aan te leren en wedstrijden en toernooien te spelen. Hierbij staan spelplezier en geloof in eigen kunnen voorop: de club gaat uit van de mogelijkheden van elke individuele hockeyer.
Daarnaast wil AMHC de integratie van mensen met een verstandelijke beperking binnen de club bevorderen: het moet voor alle leden vanzelfsprekend worden om mensen met een verstandelijke beperking te ontmoeten.

Op de training gaat men uit van de regels, technieken en tactieken uit het reguliere hockey. Situaties en spelvormen worden aangepast aan de individuele hockeyers.
Af en toe gaan ze over en weer op bezoek bij andere clubs om wedstrijden of toernooien te spelen. In die wedstrijden worden de spelregels van het zestalhockey met enkele aanpassingen die nodig zijn voor het plezier en de veiligheid van de spelers gehanteerd.


Kom eens kijken en doe mee!
Je kunt contact opnemen met Rosemarie Pielage, ghockey@hockeyclub-amersfoort.nl

Hockeyclub Amersfoort

Barchman Wuytierslaan 236A
3819AC Amersfoort
Openingstijden Zondagochtend 10.30 uur tot 11.30 uur op de hockeyvelden aan Barchman Wuytierslaan achter het Bosbad. Prijs € 147 ,00 per jaar, éénmalig € 25,00 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De Grote Samenspeeldag

De Grote Samenspeeldag

Kom 4 juni naar toegankelijk speelfestival De Grote Samenspeeldag van De Speeltuinbende. Er zijn gave optredens en voorstellingen. Maar kids kunnen ook circustrucs leren, klimmen, suppen, samen spelen, muziek maken en gamen.

Programma en tickets!