MusicaltheaterlessenTerug naar het overzicht

Theaterschool De Springplank biedt musicaltheaterlessen voor jongeren van 7 tot 18 jaar.
Inmiddels al ruim 14 jaar biedt Theaterschool De Springplank musicaltheaterlessen voor jongeren van 7 tot 18 jaar in een uitgebreide combinatie van zowel toneel, zang als dans.

De artistieke en zakelijke leiding is in handen van Barbara van Lint en Marc Beelen. Samen met theaterdocent Jeroen Steenbeek (tevens office management), dansdocente Elleke Dambacher en creatief adviseur Guido de Wijs, vormen zij het team dat verantwoordelijk is voor zowel de technische lessen als de productie van diverse musicals en presentaties per theaterseizoen.

Iedere (school)week krijgen de leerlingen twee aaneengesloten theaterlessen van 45 minuten waarbij de drie vakken zang, dans en toneel elkaar wekelijks afwisselen.

Zelfvertrouwen, respect voor de creatieve uiting van iedere leerling en plezier met elkaar zijn het allerbelangrijkst. Het lessenpakket is opgebouwd in doorgaande lijn en is gericht op zowel een individuele ontplooiing van de leerling alsmede het groepsproces met als doel: prettig samenwerken en leren van elkaar!

Naast de lessen, workshops en presentaties wordt er ieder schooljaar door alle groepen een productie uitgevoerd in de vorm van een musical, concert, choreografie of een toneelstuk.

Uit onderzoek is gebleken dat dramatische vorming een gunstige invloed kan hebben op taalontwikkeling, concentratievermogen en het functioneren in groepsverband. Echter het belangrijkste is het plezier dat hieraan beleefd wordt. Dit spelplezier kan positieve invloed hebben op het totale functioneren en het omgaan met schoolvakken binnen het reguliere onderwijs.

Meer theater-, zang- en danslessen voor kinderen vind je op Kidsproof.nl

Theaterschool De Springplank

Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderfeestje in het museum

Kinderfeestje in het museum

Vier je kinderfeestje in Het Mondriaanhuis. De kids gaan eerst het museum verkennen en komen van alles te weten over Piet Mondriaan. Daarna worden ze zelf kunstenaar en gaan aan de slag in het doe-het-zelf atelier.

Dat wil ik!