Zwemles LiendertTerug naar het overzicht

Zwembad Liendert

Parelhoenstraat 12
3815AG Amersfoort
Openingstijden Bijna elke dag, kijk even op de site Prijs Zie de website
Is jouw kind 4 jaar geworden? Dan kan het op zwemles in Zwembad Liendert
Als je kindje vier jaar is, dan is er het grote moment aangebroken dat het naar school mag. Een hele gebeurtenis.

Met vier jaar beginnen ook de gewone zwemlessen voor het Zwem-ABC. Door al op heel jonge leeftijd met zwemmen te beginnen, is het kind al snel vrij in het water en weet het zich goed te redden. Dat is belangrijk in een land als Nederland; we wonen in en om het water en zoeken het graag op voor onze vrijetijdsbesteding.
 
Er zijn tijdens de zwemlessen in totaal 10 fasen waarin je kindje nieuwe vaardigheden leert. Telkens als het de vaardigheden van een bepaalde fase zijn geleerd, dan mag het kindje naar een volgende groep. Dat is natuurlijk heel knap, dus dat vieren jullie ook. Hoe?
Aan het begin van de zwemlessen, krijgt ieder kind de Regenboogvis; een felgekleurde zwemplank in de vorm van een vis. Na elke fase krijgt het kind een nieuw schubje voor de vis. Het ziet de vis dus mooier worden, met het afronden van iedere fase. Dat is leuk en het motiveert enorm.
 
Ouders ontvangen een boekje met alle informatie over het Zwem-ABC. Je kunt ook op de website kijken van het Zwem-ABC. De kinderen zwemmen drie keer af: na fase 6 voor het A-diploma, na fase 8 voor het B-diploma en na fase 10 voor het C-diploma. Na het behalen van het C-diploma is de vis compleet.

Meer plekken waar je kind kan leren zwemmen vind je op Kidsproof.nl

Blogs & filmpjesAlle blogs