Visje in de vijverTerug naar het overzicht

Deze vis kun je zelf laten zwemmen!
Wat heb je nodig?
Een papieren bord, stevig karton, papier in de kleuren blauw, licht- en donkergroen en oranje, een zwarte viltstift, een potlood, een wiebeloogje, lijm, plakband en een schaar.

Hoe maak je het vijvertje met de vis?
Leg het bordje omgekeerd op het blauwe papier en trek de omtrek om met een potlood. Knip dit rondje uit en knip rondom, om de centimeter, steeds een stukje in. Plak dit rondje op de binnenkant van het papieren bordje. Doordat je rondom hebt ingeknipt, kun je de randjes langs de rand van het bordje wat omhoog vouwen.

Knip daarna stukjes gras uit het groene papier en plak die langs de rand van het bord. Daarna maak je de vis.

Knip de vis uit het oranje papier en plak een wiebeloogje op de kop. Met de stift teken je de mond en de schubben. Knip een smal strookje uit het karton en maak dit met plakband vast aan de onderkant van de vis. 

Nu maak je met de schaar een snee in het midden van het bordje. Voorzichtig hoor! Hier steek je het kartonnen strookje doorheen, zover dat de vis net met zijn lijfje in het water zit. 

Als je de strook karton heen en weer beweegt, lijkt het net alsof de vis door het water zwemt!


Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

12x wintertips op de Veluwe

12x wintertips op de Veluwe

De Veluwe heeft zoveel toffe uitjes voor gezinnen deze winter. Wij zijn dol op deze mooie regio! Zowel in de verschillende steden als in de prachtige natuur is er zoveel te beleven. Al nieuwsgierig geworden?

Bekijk hier alle tips!