KindercoachingTerug naar het overzicht

PCC biedt coachingstrajecten gericht op kinderen en jongeren. Hun hulpvraag staat daarbij centraal.
Elk kind is uniek en verdient de juiste coaching. Gedraagt een kind zich anders dan normaal, is er sprake van spanning of lichamelijke klachten zonder medische redenen? Dit kan aanleiding zijn om hulp in te schakelen.

PCC biedt coachingstrajecten speciaal gericht op kinderen en jongeren.

Er is keuze uit de volgende zorgprogramma’s: Individuele coaching, Assertiviteit, Sociale vaardigheid, Psychosomatische klachten, Faalangst, Multidisciplinair programma Obesitas, Systeem, Onderzoeken.

Individuele coaching op uiteenlopende gebieden.
Voor jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar biedt PCC begeleiding op verschillende gebieden: stemmings-, angst- en paniekklachten, gepest worden, klachten door scheiding, rouwverwerking.

Assertiviteit
Een kind heeft moeite met het aangeven van wensen, neemt niet graag zelf initiatief en vindt het moeilijk om grenzen aan te geven. PCC helpt een kind het heft in eigen hand te nemen. Dit zorgprogramma is geschikt als een kind erg verlegen of juist overheersend is.

Sociale vaardigheid
Sommige kinderen hebben weinig of geen vriendjes. Ze zijn regelmatig het mikpunt van plagerijen en kunnen zich hier onvoldoende tegen verweren. PCC biedt een zorgprogramma waarbij een kind alleen of in kleine groepjes met lastige situaties om leert gaan.

Psychosomatische klachten
Psychosomatische klachten zijn fysieke klachten zonder medische oorzaak die vaak ontstaan uit het moeilijk loslaten van spanning. Kinderen en jongeren met deze klachten worden beperkt in hun dagelijks functioneren. PCC helpt hen om beter met de klachten te kunnen functioneren. Op school en thuis. 

Faalangst
Kinderen of jongeren met faalangst zijn bang om te mislukken in situaties waarin ze worden beoordeeld of denken te worden beoordeeld. Deze angst laat hen vaak vanuit een negatief zelfbeeld denken. PCC helpt kinderen en jongeren om realistische doelen te stellen en op een andere manier te lere

PCC Nederland

Maanlander 10
3824 MP Amersfoort
Prijs Afhankelijk van je zorgverzekering. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs