10x onze favoriete ijssalons voor verkoeling in de regio Amersfoort

27 mei 2021
Lente! Het begint nu écht warmer te worden, dus tijd voor verkoeling! Tijdens de coronaperiode is zo'n ambachtelijk of italiaans ijsje best wel lekker als verkoeling. We hebben een paar fijne ijssalons waar je een heerlijk ijsje kunt scoren voor je op een rijtje gezet, rekening houdend met de RIVM maatregelen.

Jocy's Ice Cream Bar

Wie droomt er niet van vers gedraaid schepijs? Bij Josy's wordt dagelijks vers roomijs bereid. Je kunt kiezen uit wel 40 verschillende smaken! Ze hebben de meest uitleenlopende smaken waar je uit kunt kiezen. En ook heel lekker: Je kunt er ook terecht voor een lekkere kop biologische koffie. IJs van Vitelli

Deze kun je niet missen! Ijs van Vitelli zit in een gerestaureerd benzinestation aan de Eem. Tijdens de coronaperiode hebben ze er een echte ijs drive-thru van gemaakt. Zo kun je rustig een ijsje halen met de fiets of auto. Het ijs bevat geen kleur- en smaakstoffen en is glutenvrij en dus gemaakt van pure producten: boerenmelk uit eigen streek, en heel veel fruiten. Je proeft er écht de natuur van Amersfoort in. En extra: je kunt ook kiezen voor heerlijk suikervrij ijs! 

IJssalon Mazolli

Wie kent ze nog niet? Midden in het centrum aan de Langestraat zit al jaren IJssalon Mazzoli. Hmm, met het vers gemaakt italiaans ijs waan je je in Italie. 1 bolletje ijs is eigenlijk niet genoeg. Probeer ook eens een ijscoupe of een heerlijke ijstaart. En handig: in de coronaperiode kun je ook het ijs laten bezorgen.IJssalon De Spatel

Stap op je fiets en maak een leuk fietstochtje naar Spakenburg. Aan de haven zit er Mink's Ijssalon 'De Spatel' waar je kunt kiezen uit een heleboel verschillende smaken heerlijk ambachtelijke ijs. Ben je op zoek naar een verrassing? Laat eens een ijstaart bezorgen. 

Tutti Gelati

Wanneer je een dagje gaat shoppen of naar de bieb gaat in Amersfoort kom je deze heerlijke ijssalon tegen op het Eemplein. Strijk neer op terras en kies uit wel 30 verschillende smaken. Iedere week hebben ze een hele bijzondere smaak. Ben je op zoek naar een lekker origineel cadeau? Denk dan eens aan de tegoedbon voor bolletjes ijs bij Tutti Gelati.IJssalon San Marco

Al vijfendertig jaar lang is San Marco een klein stukje Italië in Amersfoort. Een plek waar je  ‘la dolce vita’ proeft. Ieder jaar komen er weer nieuwe smaken bij in deze ijssalon die zich in het centrum van Amersfoort bevindt. Hmmm, dat wordt moeilijk kiezen als je een ijsje uit komt zoeken.....Ze hebben onlangs een nieuwe 'look' ondergaan. 

Buono ijs -en koffiehuis

De naam zegt het al: Je kunt bij hen genieten van een karaktervolle Italiaanse koffie, espresso en verschillende melkkoffies, maar ook kiezen voor een bolletje puur Italiaans ijs met natuurlijke ingrediënten zonder kleur en conserveringsmiddelen. Het smurfenijs wordt uitsluitend bereid met verantwoorde kleurstoffen! Je weet dus al waar onze kinderen voor kiezen ;-)We ontvingen veel reacties waarom Roethof er niet bij stond? Dus bij deze nummer 8 waar je heerlijk een ijsje kunt kopen. Deze bakkerij aan de Arnhemseweg staat bekend om het superlekkere vanille ijs, die je geproefd moet hebben! De IJswinckel

Iets verderop in Woudenberg ligt De IJswinckel. Een trendy ijssalon met heel veel verschillende smaken. Al het ambachtelijk ijs is puur natuur en aan de hand van de allergenen agenda zie je precies wat erin zit. In coronaperiode kun je een heleboel smaken bestellen om thuis op te eten. 


Fyn Ys

Vorig jaar geopend in winkelcentrum De Biezenkamp en nu nog steeds populair in Leusden is Fyn ijs. Je kunt heel veel  heerlijke, verschillende smaken kiezen die ze zelf maken. Van exotische smaken tot de bekende smaken zoals vanille en pistache. 
Let op: Tijdens de coronaperiode hebben de ijswinkels maatregelen getroffen en zijn sommige ijssalons beperkt open. Check op de desbetreffende website wat de openingsstijden en maatregelen zijn. 


Veel plezier en geniet van je ijsje!

Tip: Ben je op zoek naar een leuk uitje met het hele gezin thuis? Kijk dan eens in onze eropuit pagina, deze hebben we nu tijdelijk gevuld met thuistips.