• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Onze favoriete ijssalons in de regio Amersfoort en omgeving

12 april 2024
Ijsjes! Iedereen is er dol op! Tijdens een warme periode is ambachtelijk of italiaans ijsje best wel lekker als verkoeling. We hebben een paar fijne ijssalons waar je heerlijk italiaans of ambachtelijk ijs kunt proeven voor je op een rijtje gezet. Dit zijn onze favorieten.
Onze favoriete ijssalons in de regio Amersfoort en omgeving

IJs van Vitelli

Deze kun je niet missen! IJs van Vitelli zit in een gerestaureerd benzinestation aan de Eem. Het ijs bevat geen kleur- en smaakstoffen en is glutenvrij en dus gemaakt van pure producten: boerenmelk uit eigen streek, en heel veel fruitsoorten. Je proeft er écht de natuur van Amersfoort in. En extra: je kan ook kiezen voor heerlijk suikervrij ijs! 


IJssalon Mazolli

Wie kent ze nog niet? Midden in het centrum aan de Langestraat zit al jaren IJssalon Mazzoli. Hmm, met het vers gemaakt italiaans ijs waan je je in Italie. 1 bolletje ijs is eigenlijk niet genoeg. Probeer ook eens een ijscoupe of een heerlijke ijstaart. IJssalon De Spatel

Stap op je fiets en maak een leuk fietstochtje naar Spakenburg. Aan de haven zit ijssalon 'De Spatel' waar je kunt kiezen uit een heleboel verschillende smaken heerlijk ambachtelijke ijs. Ben je op zoek naar een verrassing? Laat eens een ijstaart bezorgen. 

The Crumble

Strijk neer op het terras aan het water bij The Crumble in winkelcentrum Emiclaer. Niet alleen hebben ze daar lekkere donuts, macarons en andere zoetigheden, maar kun je ook kiezen uit een heleboel smaken zelf gemaakt ambachtelijk ijs. IJssalon San Marco

Al vijfendertig jaar lang is San Marco een klein stukje Italië in Amersfoort. Een plek waar je  ‘La Dolce Vita’ proeft. Ieder jaar komen er weer nieuwe smaken bij in deze ijssalon die zich in het centrum van Amersfoort bevindt. Hmmm, dat wordt moeilijk kiezen als je een ijsje uit komt zoeken..... 

Roethof

Hmmm, wanneer je in Amersfoort bent geboren en getogen ben je vast wel een keertje naar Roethof geweest. Deze ijssalon/bakker aan de Arnhemseweg staat bekend om de wafel met superlekker vanille ijs. Die moet je geproefd hebben! De IJswinckel

Iets verderop in Woudenberg ligt De IJswinckel. Een trendy ijssalon met heel veel verschillende smaken. Al het ambachtelijk ijs is puur natuur en aan de hand van de allergenen agenda zie je precies wat erin zit.

Fyn Ys

Deze ijssalon heeft wel 3 locaties waar je van hun ijs kunt proeven. Zowel Leusden en nu ook in Vathorst Amersfoort én Barneveld is Fyn YS. Je kunt uit heel veel verschillende smaken kiezen die ze zelf maken. Van exotische smaken tot de bekende smaken zoals vanille en pistache. Of kies voor een bolletje vegan en glutevrije ijs. IJssalon Torino 

Ook in Ermelo kun je heerlijk ijs halen. Zo vind je in de Ermelosche winkelstraat IJssalon Torino. Ze serveren hier heerlijk ambachtelijk schepijs, ijscoupes, koffie, bakkersgebak en smoothies! Op het zonnige terras is het hier heerlijk. 

IJssalon La Galina

Een heleboel smaken waar je uit kan kiezen. Dan ben je bij IJssalon La Galina in Barneveld op het juiste adres. Elke dag wordt er vers italiaans ijs gemaakt. En heel leuk: vanuit de winkel kun je zien hoe het ijs bereid wordt. 

We hebben nog een extra tip voor je:

Proof Bakery

De vers gebakken broodlucht ruik je zodra je hier binnenstapt. Alles wordt met pure ingredienten bereid en dit doen ze ook met hun zelfgemaakte (fruit) ijs. In de lente- en zomerperiode staat er binnen een vitrine waar je uit de heerlijkste ijssmaken kunt kiezen. 

Kom je nog een heerlijk 'cool' ijsadres tegen? Geef het door via amersfoort@kidsproof.nl, dan zetten we deze erbij. 

Eet smakelijk en veel plezier!

Tip: Ben je op zoek naar een leuk uitje met het hele gezin thuis? Kijk dan eens in onze eropuit pagina, deze hebben we nu tijdelijk gevuld met thuistips.