16 x superleuke voorjaarsvakantie uitjes in en om Amersfoort

21 februari 2020
Het is voorjaarsvakantie! Haal je agenda maar tevoorschijn, want deze vakantieweek hebben we de leukste tips voor je verzameld!
16 x superleuke voorjaarsvakantie-uitjes in en om Amersfoort
Supergaaf jeugdtheater
In de voorjaarsvakantie zijn er weer supertoffe familievoorstellingen tijdens festival Lente-Uitjes in Theater de Lieve Vrouw. Ontmoet grimmige rovers, ga naar een interactief tuinconcert of lig helemaal krom bij een slapstick. 

Op ontdekking bij het Nationaal Militair Museum
Bekijk de Fokker F-27 troopship van binnen, leer tijdens de gratis rondleiding alles over morsecode, maak je eigen buskruit en vlieg in een F-16 simulator. Tijd voor actie? Scheur mee in een half-rups of bestuur zelf een minitank! Zo stoer!

Sprookjesvoorstelling en Sprookjesverkleedwedstrijd
Kom naar de magische voorstelling Doornroosje bij Flint. Doe mee met de Sprookjesverkleedwedstrijd, ontmoet de hoofdpersonen tijdens een meet & greet en ga na de voorstelling dansen bij de Sprookjesafterparty. Naar het !

Vervelen is geen optie
Vier de voorjaarsvakantie vol met leuke workshops bij Kunstbrouwerij in ICOON en het Eemhuis! Leer TikTok choreo's, maak je eigen scrunchie, Marvel fotostrip of doe mee met de Minecraft Bouwwedstrijd en nog veel meer.

Vakantiewedstrijd
Museumkids zoekt Museuminspecteurs! Als Museuminspecteur bepalen kinderen zelf wat ze van een museum vinden. Vul t/m 1 maart een inspectie in op Museumkids.nl of de app en maak kans op een groot knutselpakket. Doe je mee?

Groene vingers
Iedere eerste zondagmiddag van de maand is er een leuke kinderactiviteit bij Het Groene Huis. Op zondagmiddag 1 maart is dat een eigen biotoop maken. Creer je eigen groene wereld in een glazen pot. 


Terug in de tijd
Hoe zag je school er vroeger uit en hoe deden jouw opa en oma de was? Maak een ontdekkingsreis door het verleden en beleef zelf hoe de mensen vroeger leefden, werkten en speelden bij het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum. Ga je mee op ontdekkingsreis?

Zwempret in de vakantie
Spetteren, plonzen en lol maken! Kom in de voorjaarsvakantie naar R&A Sports en Swimming Vathorst. Doe mee met trampoline fun, familiezwemmen of een zeemeermin- of snorkel workshop. Geef je snel van te voren op. Vol=Vol  

Doe als Mondriaan
Kom in je vakantie naar het Mondriaanhuis en ontdek wie Mondriaan was. Neem een kijkje in het doe-het-zelf-atelier. Doe mee aan een speurtocht, instap-rondleiding of creatieve kinderworkshops tijdens je bezoek.

Lammetjes kijken
Zo schattig! Deze periode worden er veel lammetjes geboren bij Schaapskooi Ermelo. Je kan deze schattige beestje tijdens je vakantie komen bewonderen. Bezoek ook direct het Bezoekerscentrum, doe een speurtocht of maak een wandeling over de hei.

6 x binnenspeeltuin
Voor alle stuiterballen die niet van stilzitten houden en even hun energie kwijt moeten. Wij hebben 6 leuke indoorspeeltuinen voor je op een rijtje gezet. Lekker spelen. Ouders relaxed en kids blij!

Filmpje pakken 
In de vakantie zijn er weer leuke familiefilms te zien bij Vue Amersfoort. Wat dacht je van Spike en de magische steen, Dr. Dolittle en nog veel meer. Kies er maar eentje uit!

De lente in huis halen
Verlangen jullie ook al zo naar de lente? Haal de lente alvast in huis met leuke zelfgemaakte knutsels die je in een handomdraai samen met je kideren maakt. Inspiratie voor de knutsels, receptjes of spelletjes voor het voorjaar kun je in onze Do-It-Yourself rubriek vinden.


Superworkshops
Altijd al mee willen doen met een zang- of dansles van Kinderen voor Kinderen? Dat kan deze vakantie bij Beeld en Geluid. Meld je aan voor de superworkshops! Geef je ook op voor de meet & greet en ontmoet jouw idolen uit het koor!  

Vakantie in het Rijksmuseum
Ga mee op expeditie naar Nova Zembla in het Jij & de Gouden Eeuw theater. Liever creatief aan de slag? Volg dan in de Teekenschool de Kinderworkshop XXL of de workshop Bouw je eigen scheepje. Onze kids vonden deze top

Gratis Disney+ op proef
Pocahontas, Frozen, Marvel... zijn jouw kinderen ook zo dol op Disney films en series? Die van ons wel! En nu allemaal verzameld op Disney+. Dus als je even een chilldagje hebt: hiermee weet je zeker dat ze leuke én passende films kijken. Tijdelijk gratis dus schrijf snel in!


Fijne vakantie!