Groot verjaardagsfeest in DierenPark Amersfoort

24 april 2023

Dit jaar viert DierenPark Amersfoort haar 75e verjaardag! Op 22 mei 1948 opende het park haar deuren voor de allereerste bezoeker. Dit wordt in het Hemelvaartweekend (18 t/m 22 mei) groots gevierd. Je bent van harte uitgenodigd op het verjaardagsfeest tussen de dieren.

Groot verjaardagsfeest in DierenPark Amersfoort - 75 jaar

Een jaar vol feestelijke activiteiten

Al 75 jaar ontdekken gezinnen in DierenPark Amersfoort op speelse wijze de natuur in het bos vol avontuur. Dit jaar staat het park stil bij deze rijke geschiedenis en beleef je hoe het bos van DierenPark Amersfoort nog steeds in ontwikkeling is. Dit vieren ze extra groots met een verjaardagfeest in het Hemelvaartweekend!

Verjaardagsfeest - Hemelvaartweekend

Zodra je het park binnenstapt, word je feestelijk onthaald met vlaggetjes en muziek. Het hele park is aangekleed met (straat)entertainment en in het Dwaalhof verdwaal je in de rijke geschiedenis van het park. En als kers op de taart kun jij met je gezin als een van de eersten het nieuwste jubileummagazine bemachtigen!

Wat is er allemaal te doen?

Swing mee tijdens verschillende (muziek)optredens en laat je verrassen door meerdere straatentertainment-acts in het park.

Ga mee op ontdekkingstocht in het Dwaalhof en verdwaal in de tijd. Lees grappige anekdotes, herbeleef herinneringen en bekijk de liefde voor dieren en het park vanuit de ogen van bijzondere medewerkers (je vindt het doolhof achter het station van de Berenboemel). 



Ontmoet de Dinoranger mét het dinojong. Maar neem ook een kijkje bij de Berenboemel, waar de machinist koffers vol herinneringen meeneemt. Of loop mee met de Gids tijdens een unieke, historische rondleiding door het park.
Meer weten over 75 jaar DierenPark Amerfsoort of alvast online kaarten bestellen? Klik dan door via de roze websitebutton onderaan de pagina.

Nog meer te zien!

Natuurlijk kan je ook de bewoners van het park zelf bezoeken. Vaar langs de giraffen, wolven en zebra's, klim over de beren, sta oog in oog met levensgrote dino's in het Dinobos of begeef je in het hol van de leeuw bij de Stad der oudheden.



Niet alleen bij het dierenpark wordt er stil gestaan bij het 75 jarig jubileum. Ook de drie musea in Amersfoort organiseren toffe tentoonstellingen over dieren en de natuur.

  • Mondriaanhuis: Tentoonstelling ‘Vogels en Vissen’ (11 maart t/m 17 september)
  • Kunsthal KAdE: Tentoonstelling ‘Wonderbaarlijke Wezens’ (3 juni t/m 3 september)
  • Museum Flehite: Tentoonstelling Kunst & ZOO (8 juli t/m 5 november)
Meer weten over 75 jaar DierenPark Amerfsoort of alvast online kaarten bestellen? Klik dan door via de roze websitebutton. Naar de website