Dierendag DIY-ideetjes

11 september 2023
Het is alweer bijna Dierendag. Dé dag om je huisdier eens eventjes extra te verwennen. Maar ook dé dag om te knutselen, schminken, trakteren of koken in dierenthema natuurlijk! Er zijn zoveel gave dingen te verzinnen.
Dierendag DIY-ideetjes
Als je gaat knutselen, is het in de herfst natuurlijk altijd leuk om dat met blaadjes of kastanjes te doen die je kids eerst buiten hebben verzameld. Met bladeren maak je heel simpel een egeltje, met kastanjes een spinnetje.



Kunnen je kinderen al wat beter knippen en plakken? Maak dan een uiltje met vilt en een leeg wc-rolletje. En als je een pakketje bezorgd krijgt, gooi de binders die er omheen zitten dan niet weg. Je kunt er hele coole zeebeestjes van maken.



Dieren zijn ook altijd een hit als je gaat schminken. Favoriet blijven natuurlijk de poes en de tijger.



Zelf ben ik fan van het haasje en de pauw, maar die laatste is voor gevorderden hoor.



Ook als je een jarige hebt op 4 oktober kun je heel goed in Dierendag-thema blijven. Met de traktaties bijvoorbeeld. Je kunt gave dieren maken van eierkoeken, spinnetjes van Oreokoekjes of stoere Angry Birds van stroopwafels.



Liever iets hartigs? Scoor dan hoge ogen met octopusjes van knakworstjes. Succes verzekerd!



Natuurlijk is er nog veel meer leuks te verzinnen binnen dit thema. Kijk eens in de DIY-rubriek. Hier vind je de leukste knutsel-, baksel- en schminkvoorbeelden!