icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Drie gezellige ijsbanen bij jou in de buurt

6 december 2018
Heerlijk, het is december! Het natuurijs laat ons bijna ieder jaar in de steek, dus komen er steeds meer pop-up ijsbanen in de buurt. In gezellige winterse sfeer samen schaatsen, wij houden ervan! Dus we hebben in de buurt gekeken en deze 3 gezellige ijsbanen voor je op een rijtje gezet!
Drie gezellige ijsbanen bij jou in de buurt
Vinden jullie het ook zo leuk om samen te schaatsen? Wij vinden het zo'n gezellig winteruitje! Zeker in de kerstvakantie gaan we altijd een middagje schaatsen (lees; 'vallen en opstaan') en daarna aan de warme choco. In Amersfoort en omgeving zijn er altijd wel schaatsbanen waar je voor en tijdens de kerstvakantie een rondje kan wagen.

1. WinterparadIJs Eemplein
Deze overdekte schaatsbaan op het Eemplein wordt ieder jaar mooier en is al vanaf 17 november open! Tot 6 januari kun je daar je ijzers onder binden. Voor de kleintjes is er een aparte schaatbaan, waar ze kunnen leren schaatsen met een pinguin. Regelmatig worden er bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals een ijshockeycompetitie, curling en live optredens. Je kan er zelfs je kinderfeestje vieren!

2. Nijkerk on Ice
Van 6 december tot en met begin januari is het ijspret voor iedereen. Op het gezellige Plein 14 staat dan de ijsbaan. Er worden tijdens deze periode leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud zoals een schaatsdisco, peuterschaatsen en curlingwedstrijden. In het Winterpaviljoen kun je je opwarmen met warme chocolademelk en andere versnaperingen.

3. Emiclaer on Ice
Op de drijvende ijsbaan op de vijver van winkelcentrum Emiclaer kun je van 7 december t/m 27 januari schaatsen en rondjes rijden. En er is veel meer te beleven dan schaatsen alleen op Emiclaer on Ice. Bijna zeven weken lang zijn er vollop activiteiten op en rond de ijsbaan van Emiclaer. Genieten van een heerlijke wintersfeer en heel veel feestelijke activiteiten. Zo komt zangeres Maan voorbij, kun je op de foto met Elsa en Olaf en bezoeken Buurman & Buurman ook het winkelcentrum.

Wil je het schaatsen combineren met een een ander uitje in de buurt? Kijk dan even in onze uitagenda of in de eropuit voor leuke tips in de buurt. Maak je dagje uit compleet en ga lekker koffie drinken, lunchen of een hapje eten in een van de kindvriendelijke restaurants in en om Amersfoort

Missen we nog een leuke ijsbaan? Laat het ons dan weten via amersfoort@kidsproof.nl. Wil je liever naar een échte schaatsbaan om meters te maken, dan kan je natuurlijk naar de Amersfoortse Ijsvereniging of Ijsclub Zwanenburg in Leusden.