7x toffe boerderij- en landwinkels met terras

8 maart 2024
Kaas, fruit, groenten en andere lokale lekkernijen kopen van de boer? Veel boerderijen hebben hun eigen boerderij of landwinkel, hoe leuk is dat? Wij hebben 7X toffe winkel locaties met terras (voor in de zomer) voor je verzameld. Leuk om met de kids naar toe te fietsen. Nu wordt lokaal boodschappen doen ineens heel leuk...
7X toffe boerderij- en landwinkels met terras in regio Amersfoort
1. Landwinkel en Schenkerij de Kastanjeboom
Bij Landwinkel en Schenkerij de Kastanjeboom kun je terecht voor diverse producten van Hollandse bodem. Van boter tot kaas, melk, eieren en nog véél meer lekkers. Maar je kunt er ook superleuke en originele cadeautjes scoren. Op het terras van deze landwinkel kun je lekker genieten van een kopje koffie of een gezellige high tea op z'n boerenfluitjes. Neem plaats aan één van de picknicktafels en geniet! Wist je ook al dat je met een fluisterbootje langs de Laak kan varen? Leuk hè?



2. De Kopermolen
De Kopermolen is een kaasboerderij gelegen aan de Barneveldsebeek in Stoutenburg. Sinds 1990 maken boer Martin en boerin Marieke de lekkerste zuivel en kaas op een ambachtelijke wijze. In de boerderijwinkel is veel lekkers te vinden. Naast de soorten kaas koop je hier ook andere zuivelproducten en streekproducten. Proeven? Dat kan! Neem plaats op het terras en geniet van een lekker sapje, kopje koffie of een bakje boerenroomijs. Maak jouw bezoek aan de Kopermolen compleet en neem even een kijkje bij de stallen!


3. Landwinkel de Vrolijke Geit
In Putten vind je Landwinkel De Vrolijke Geit, een superleuke geitenboerderij van familie Dekker. Landwinkel De Vrolijke Geit is gelegen aan diverse wandel- en fietsroutes, zoals het Klompenpad. De ultieme plek voor een dagje uit in de natuur! Even uitrusten? Zoek dan een lekker plekje uit op het terras! Vergeet niet een rondje te lopen in de landwinkel van de Vrolijke Geit, daar kun je allerlei lekkere, verse en zelfgemaakte producten kopen. Wist je dat? Op de geitenboerderij worden er in het lammerseizoen honderden lammetjes geboren. Tip: Kom jij de lammetjes bewonderen op de lammetjesdag in maart? 



4. Landwinkel Arkellandhoeve 
Kom je zelf groente en kruiden plukken in de pluktuin bij Landwinkel Arkellandhoeve? Aan de rand van Ermelo, in het buurtschap Telgt vind je het pluimveebedrijf van Erik en Roelie Staal met op het erf Landwinkel Arkelandshoeve. Op het pluimveebedrijf worden eenden, kippen en schapen gehouden. Bewonder de dieren op de boerderij en neem een kijkje in de landwinkel vol heerlijke lokale producten!



5. De Eekhoeve
Ontdek het boerenleven op de Eekhoeve in Veenendaal! Neem een kijkje bij het Theehuis, de Landwinkel, de zorgboerderij én kom langs bij de beleeftuin. In de landwinkel vind je scharreleieren, vlees, boerenkaas, groente, fruit en écht vers gemaakt boerenijs. Jammie! Wil jij jouw eigen groenten, fruit en bloemen plukken? Neem een kijkje in de beleeftuin! Verder vind je op de Eekhoeve kippen, geiten, schapen, cavia's, paarden, ezels, konijnen en nog véél meer dieren. Wat een feest! Ben jij gek op zoete lekkernijen? Zoek dan een lekker plekje op het terras en geniet van lekkere taartjes of een gezellige high tea.



6. Camping en landwinkel De Maaneschijn 
Aan de rand van de Veluwe in een landelijke omgeving, ligt Camping en landwinkel de Maaneschijn. Een minicamping in een prachtig gebied vol akkers, weilanden, oude houtwallen en prachtige boerderijen. Op de camping is veel te beleven, voor jong en oud. Naast spelen op de speeltoestellen kun je ook bijzondere edelherten van dichtbij bekijken en shoppen bij de landwinkel voor de plaatselijke producten natuurlijk!



7. Boerderij ’t Paradijs
Voor smaakvolle biologische producten ben je bij Boerderij ’t Paradijs in Barneveld aan het juiste adres. Het is een plek om tot rust te komen, te genieten en aardbeien te plukken! In de boerderijwinkel vind je een ruim assortiment biologische producten, vers van het land! Biologisch vlees, kakelverse eieren, biologische groenten en divers fruit. Kom langs op de boerderij en oogst jouw eigen groenten en fruit. Daarnaast zijn er veel activiteiten te doen voor kids. Achter op het erf heeft een imker een aantal kasten staan waarvan hij heerlijke honing maakt. De honing vind je ook in de boerderijwinkel! Kom een kijkje nemen op de boerderij en laat je verrassen.


Veel winkel- en speelplezier!

Sherida