Ontdek regio Amersfoort met kinderen

20 juni 2021
Deze zomervakantie gaan veel gezinnen op vakantie in Nederland. Wist je dat regio Amersfoort ook onwijs leuk is om met kinderen te bezoeken? Leuk voor een stedentripje, een weekendje weg óf een dagje uit. Wij verzamelden alvast onze favoriete eropuit tips in en om Amersfoort die kindvriendelijk zijn én Coronaproof.
Ontdek regio Amersfoort met kinderen
Of je nu voor een dagje richting Amersfoort gaat of je bent in de buurt op vakantie of een weekendje weg; Keistad Amersfoort is verrassend leuk om te ontdekken en in de regio Amersfoort zijn er genoeg leuke binnen- en buitenactiviteiten, zwemplekken, restaurantjes, speeltuinen en natuurgebieden waar je prachtig kunt wandelen. Ook een bezoek aan Dierenpark Amersfoort of het centrum van Amersfoort met pittoreske grachten én de Onze Lieve Vrouwe toren mag natuurlijk niet ontbreken!


Bezoek een museum
Wist je dat Piet Mondriaan uit Amersfoort komt? Midden in het centrum van Amersfoort staat het beroemde Mondriaanhuis. In het Mondriaanhuis ontdek je alles over wie hij was en wat hij deed. Iets verderop zit Museum Flehite waar kinderen aan de hand van een speurtocht van alles over de geschiedenis van Amersfoort te weten komen. Wanneer je verder loopt kom je verderop, bij het Eemplein, Kunsthal KAdE tegen. Daar heb je regelmatig tentoonstellingen op het gebied van (moderne) kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. 

Iets buiten Amersfoort staat het Nationaal Militair Museum. Kinderen en volwassen kunnen zich vergapen aan de militaire voertuigen en meedoen met de stoere binnen-en buitenactiviteiten in om het NMM in Soesterberg. Maar er zijn nog veel meer leuke musea voor kids om te ontdekken. Bekijk ze hier allemaal!


Leuke speelplekken
Willen je kinderen even lekker hun energie kwijt? Bezoek dan één van de speeltuinen of (natuur)speelparken in de regio Amersfoort. Jij lekker op een picknickbankje of terras genieten van een hapje of een drankje, terwijl de kinderen klimmen, glijden en klauteren op de meest coole speeltoestellen. Dit kan oa. bij Natuurspeelplek Schothorst (met waterpomp) , Speelboerderij De Happyfarm of Landgoed Schovenschovenhorst waar kinderen kunnen spelen in het speelbos of een 36 meter hoge bostoren kunnen beklimmen.


Zwemplekken voor het zomerse warme dagen
Heerlijke plonsplekken met speeltuin waar je in de zomer fijn kunt afkoelen zijn er volop in en om Amersfoort. Soms met zandstrand, gras en speelweide. Rondom het Veluwemeer, maar ook bij Leusden en Hoevelaken zijn er zwemplekken in natuurwater of buitenbaden waar je direct een (buitenlands) vakantiegevoel bij krijgt. 


Ontdek de natuur!
Wat een geluk dat Amersfoort zo centraal ligt! Je kunt kiezen om op de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug wandelingen te maken. En ook in Amersfoort zijn er mooie parken waar je zowel kunt picknicken als een ommetje kunt maken. Aanraders zijn het Stoute schoenenpad, een leuke wandeling voor kids bij landgoed Stoutenburg. Kom de schapen op de hei tegen of wandel het Lammetjespad bij Natuurcentrum en Schaapskooi Ermelo. Stevige doorstappers volgen het Klompenpad bij Landgoed Oldenaller of wordt kabouter wanneer je het Kabouterpad loop in Soest.


Hapje en drankje op het terras
Heb je zin om ergens te ontbijten, lunchen, borrelen of te dineren met kids; er is volop keuze! Geniet van een smakelijk ontbijtje bij Corazon, lunch met je voeten in het zand bij stadsstrand Zandfoort a/d Eem of ga heerlijk eten met locale producten uit de buurt bij Kroast. Dit zijn slechts een paar van onze aanraders. Check onze tips voor kindvriendelijke restaurants in en om Amersfoort, vaak met speeltuin of terras.

Wat is er toch veel te beleven in het Keistad Amersfoort en omgeving! Met de hierboven genoemde tips hebben jullie vast veel inspiratie gekregen om er een keigave vakantie in eigen land met je gezin van te maken. Meer leuke inspiratie voor dagje of een weekendje weg in Amerfoort vind je onze uitagenda.

Fijne vakantie!

Sherida


Tip: Elke dag geven we via Facebook tips voor leuke zomerse uitjes in Regio Amersfoort! Ook kunnen we je iedere maand op de hoogte houden met supertoffe tips in de regio Amersfoort & Gelderse Vallei. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat je niets mist!