Kinderboerderij VeenweideTerug naar het overzicht

Bij Balans kinderboerderij Veenweide valt altijd wat te beleven tussen de dieren of in de speeltuin
Zin in een leuke dag tussen de dieren? Kom naar kinderboerderij Veenweide in Soest en maak kennis met alle lieve boerderijdieren. Je kunt midden tussen de dieren lopen, maar ook op een afstandje kijken. Jong en oud is van harte welkom!

De dieren
Op de kinderboerderij zijn verschillende dieren te vinden zoals geiten, varkens, konijnen en de bijzondere axolotls. Buiten kun je de schapen en ezels bewonderen en is er ook een caviavilla. De kippen en kalkoenen hebben een speciaal verblijf. In de kleine dierenruimte woont een groene leguaan samen met andere bijzondere kleine dieren zoals spinnen en insecten. 

Voeren
Aan het einde van de dag, een uur voor sluitingstijd mogen kinderen meehelpen de dieren te voeren. Ze leren dan meer over de dieren, wat de verschillende dieren eten en krijgen een direct een kijkje achter de schermen.

Faciliteiten
Naast de dieren is er ook een grote speeltuin met hoge glijbaan, zijn er schommels, een kabelbaan en nog veel meer leuke speeltoestellen. Er is een groot grasveld waar kids kunnen kunnen spelen. Geniet op het terras van een hapje en een drankje of met slecht weer in de koffiekamer. Er is ook een proeftuin vol met voedsel uit de natuur en in de sprookjestuin vermaken de allerkleinsten zich prima. 
 
Activiteiten
Regelmatig worden op de kinderboerderij creatieve en educatieve activiteiten georganiseerd. Er zijn educatieve dagen zoals knuffelen met jonge dieren tijdens het Lentefeest, traktaties maken met Dierendag of een heuse vogelspin bewonderen tijdens de Spinnenmiddag.

Langs het educatieve pad kunnen kinderen altijd een speurtocht lopen. De themarugzakjes zijn gratis te leen met daarin een instructieboekje met opdrachten en een leuk spelletje. De themarugzak heeft elk seizoen weer een andere inhoud.

Algemeen
Kinderboerderij De Veenweide is een onderdeel van Stichting Balans, de welzijnsorganisatie van Soest en Soesterberg. De kinderboerderij bestaat al sinds 1970 en ligt op een prachtige locatie midden in de wijk Overhees.

De meeste ruimtes zijn toegankelijk voor rolstoelen er is een invalidentoilet aanwezig. De kinderboerderij is niet toegankelijk voor honden.

Klik voor meer informatie, openingstijden en evenementen op de roze button.

Balans Kinderboerderij Veenweide

Vedelaarpad 53
3766 CM Soest
Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingstijden

 

Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs